DN mörkar och vitpixlar rekordstora springnotan

Efter att i vintras ha smörjt kråset för tiotusentals kronor har åtalet mot fyra personer ur sällskapet lämnats in till kammaråklagare Henrik Nordquist. Förutom att DN medvetet vitpixlat och försökt mörka deras romska identitet, framkommer det även att de fyra misstänkta sysslat med återkommande bedrägerier under flera års tid.

Blev en riksnyhet

Bild från det dyra restaurangbesöket. Foto: Skärmdump (Youtube /Epoch Times).
Bild från det dyra restaurangbesöket. Foto: Skärmdump (Youtube /Epoch Times).

Det var på restaurang Atmosfär i Malmö som det romska sällskapet – på över 30 personer – gjorde besöket under juldagen.

Förutom ostron, kött och pommes frites tillkom även öl, drinkar, cognac, läsk, flera rundor med shots (däribland 104 stycken hotshots) och champagne1. Notan landade på totalt 82 157 kronor, men någon betalning gjordes aldrig.

Inblandade i flera bedrägerier

Några ur sällskapet som lämnade restaurangen och begav sig ut i juldagsnatten stoppades kort därefter av polis och inte förrän i mitten av mars slog polisen till mot fyra av dem.

De häktades några dagar senare, misstänkta för bland annat bedrägeriet mot restaurang Atmosfär men även flera andra liknande bedrägerier mot livsmedelsaffärer, butiker och andra restauranger. Springnotan är bara ett av 20-tal bedrägerier som de fyra personerna åtalas för2.

”Blev bara en slumpmässig grej”

DN:S chefredaktör Peter Wolodarski ever upp till löftet om att fortsätta med agendajournalistik. Foto: Wikipedia /Rikard Westman/Stora Journalistpriset

Enligt vad som uppgivits i polisförhör rörde sig restaurangbesöket om en julfest för en ideell förening som hjälper utsatta familjer som inte har råd med mat. Avsikten var – berättar en av de åtalade, att de medlemmar som deltagit skulle betala för sin del:

– Vi visste inte hur mycket vi skulle äta för, det blev bara en slumpmässig grej. Får man faktura så kan man ju avvakta, och betala av det.

Kammaråklagare Henrik Nodquist menar dock att någon sådan ambition eller förmåga att betala aldrig fanns och har därför åtalat flera personer ut sällskapet för grovt bedrägeri.

DN mörkar bedragarnas identitet

I DN:s artikel om springnotan och de övriga bedrägerierna är man däremot mycket förtegen om deras identitet och har därför vitpixlat deras ansikten. Allt för att inför allmänheten dölja och lägga locket på gällande den påtvingade mångkulturens baksidor.

I en artikel på Fria Tiders hemsida framgår dock deras riktiga identitet desto tydligare, likaså bilder på den långa springnotan. Därmed finns goda chanser att den obekväma sanningen når alltfler svenskar än som tidigare hade varit möjligt.  1. Däribland två flaskor Dom Pérignon, en från 2003 för 4 600 och en från 2010 för det något mer överkomliga priset om 3 700 kronor. []
  2. Åklagaren menar att man systematiskt startat ideella föreningar för att kunna konsumera på faktura på restauranger, butiker, livsmedelsaffärer och spahotell utan att betala. []

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter