DN: Must ”måste ställas till svars” för att inte ha trott på notoriska lögnare

Pentagons språkrör DN sträcker upp svensk underrättelsetjänst för att man inte tror på allt Pentagon säger.

I en raljerande ledarartikel skriver Dagens Nyheter att regeringen och den militära underrättelsetjänsten Must har gjort bort sig genom att inte blint lita på amerikanska påståenden om en nära förestående rysk invasion av Ukraina.

Den ökänt ”agendasättande” tidningen fortsätter:

Utrikesministern Antony Blinken talade om tydliga bevis. Under januari och februari redovisades de av Vita huset nästan dagligen.

Sveriges svar? En invasion är osannolik eftersom priset för Putin blir alldeles för högt. Det förklarade utrikesminister Ann Linde för Blinken under OSSE-mötet i Stockholm strax före jul, enligt DN:s Mikael Holmström, och det vidhöll Must med eftertryck så sent som i februari.”

Frihetsnytt konstaterar att var och en bygger sin egen trovärdighet – och att Pentagon och amerikansk underrättelsetjänst inte precis gjort ett gott jobb med den saken. Med tanke på tidigare direkta lögner om ”Iraks massförstörelsevapen”, ”kuwaitiska spädbarn utslitna ur kuvöser” – för att inte nämna lögner om det forna Jugoslavien, Libyen och Syrien – vore det i själva verket dårskap av svensk underrättelsetjänst att inte vara rejält skeptisk till allt som Pentagon påstår om dem som USA utsett till fiender. Även Dagens Nyheter beslås med jämna mellanrum med att medvetet vidarebefordra lögner.

Inte Sverige – nej inte ens Ukraina – trodde på Pentagons varningar. Bedömare menar att de två som ska lära något av detta är inte Ukraina eller Sverige utan Pentagon och DN. Den som ofta ljuger blir inte trodd när han för en gångs skull talar sanning.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter