DN:s grova påhopp: Kärleksmanifestationen bidrar till våld

I takt med att nationalistiska och maktkritiska rörelser vinner rejält med mark inför EU-valet, blir etablissemanget alltmer desperat. Nu går Dagens Nyheter ut i en artikel och målar upp en bild av att nationalister och systemkritiker blir alltmer benägna att begå våldshandlingar. Man drar sig inte heller för att koppla Kärleksmanifestationen till våldshandlingar.

Det har inte undgått etablissemanget att situationen håller på att glida dem ur händerna. Inför EU-valet den 9 juni talar allt för att miljöpartister kommer tvingas lämna Europaparlamentet till förmån för nationalister. Samtidigt pekar opinionssiffrorna för att krigshetsande partier som Liberalerna (L) och Centerpartiet (C) också kommer åka ur Europaparlamentet.

”Högerextrema våldet ökar”

När etablissemanget inte längre har kontroll över väljarnas partistöd eller verklighetsbeskrivningen, då går man över till att attackera oppositionen. Detta gör Dagens Nyheter (DN) i en artikel där man påstår att det ”högerextrema våldet” kommer öka.

Detta bygger man på att ett antal aktivister från Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) attackerat ett tiggarläger i Stockholm. Ingen person kom till skada, medan flera byggnader på den illegala bosättningen revs. Detta använder DN som bevis för att det ”högerextrema våldet ökar”.

Ökända demokratihatare utgör grund för påhoppen

Man stannar dock inte vid olika händelser som på olika sätt kopplas till NMR. Man attackerar alla som på allvar kritiserar makten. Som utgångspunkt har man den hårt kritiserade rapporten ”Rutten Demokrati” från sommaren 2023, samt uttalanden från den yttrandefrihetsfientliga stiftelsen Expo.

Susanna Trehörning. Skärmavbild: Youtube/ 
Säkerhetspolisen Sverige
Susanna Trehörning. Skärmavbild: Youtube/ Säkerhetspolisen Sverige

DN intervjuar bland annat chefen för kontraterrorism och författningsskydd vid Säpo, Susanna Trehörning, och Hanna Pollacki Sarnecki (dotter till den ökände kriminologen Jerzy Sarnecki). Båda har spelat en roll i att attackera oliktänkande genom att peka ut dem som ett ”hot mot demokratin” i den ovan nämnda rapporten.

Man försöker koppla kritiska röster till olika våldshandlingar, men även till utländska makter som Ryssland och Iran. Genom att nämna maktkritiker i samma artikel som olika grova våldsbrott och påverkansoperationer från länder som Ryssland, Iran och Kina, ska folk tro att alla som opponerar sig mot etablissemanget utgör ett allvarligt säkerhetshot.

I DN-artikeln går man så långt som att anklaga Kärleksmanifestationen, en demonstration som anordnas enligt grundlagens skydd för yttrande- och mötesfrihet, för att vara en del av den ”högerextrema våldsupptrappningen”:

”Det finns flera exempel på när olika slags grupper gått samman för att uppnå ett gemensamt mål. Ett sådant exempel var i april i år när en ’Kärleksmanifestation’ hölls utanför SVT. Flera olika grupper tillhörande den antidemokratiska miljön demonstrerade då mot public service.”

”Tack för erkännandet”

Frihetsnytts chefredaktör, Victor Eriksson. Foto: Frihetsnytt
Frihetsnytts chefredaktör, Victor Eriksson. Foto: Frihetsnytt

Frihetsnytts chefredaktör, Victor Eriksson, irriteras av de grova påhoppen, men är inte ett dugg förvånad och börjar efter lite eftertanke se det positiva med DN:s artikel.

Spontant blir jag förbannad när jag läser sånt dravel, men när jag tänker efter så är det faktiskt det finaste erkännande vi kan få. När etablissemanget drar till med såna grova stämplingar, långtgående och grundlösa kopplingar, då är det bara ett tecken på att vi verkligen utmanar makten. När de vet att de förlorat kampen om verklighetsbeskrivningen, då går de över till att försöka underminera alla som har en kritisk röst, säger Eriksson.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter