Docenten: Svenskar, ta tillbaka ert land!

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
I denna debattartikel argumenterar docent Helen Osieja för värdet av en nationell konservatism, för att motverka det kulturella och samhälleliga förfallet i Sverige.

Tydliga tecken på dekadens är uppenbara i västerländska demokratier, som till exempel i Sverige. Mångkulturalismens ”universallösning” har bara resulterat i utvecklingen av parallella samhällen, som kolliderar med varandra.

Ungdomar vet inte vilka värderingar som gäller eller vilka lagar som är tillämpliga: alla möjliga former av sexuell avvikelse har blivit helgade av den politiskt korrekta eliten. Samtidigt måste dock flera former av sexuell avvikelse samexistera med Sharia-lagar – införda av invandrare med islamisk bakgrund, som är fientliga mot demokratiska värderingar.

Pride-tåg i Stockholm. Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin/ CC BY-SA 4.0 DEED
Pride-tåg i Stockholm. Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin/ CC BY-SA 4.0 DEED

Liberalismens förfall

”Liberalism” på 2000-talet har inget att göra med 1800-talets liberalism, vars huvudprinciper var frihandel, medborgerliga friheter begränsade av rättsstatsprincipen, individuell autonomi, ekonomisk frihet, yttrandefrihet och rätten till privat egendom.

Istället har ”liberalism” blivit sexuell depravation, en brist på identitet (både könstillhörighet och nationell), ansvarslöshet (abort har blivit en ”rättighet”), samt påtvingandet av en genusideologi förklädd som ”genusvetenskap”, vars enda mål är att förvirra unga människor.

Hjälp ungdomar med deras identitetskris

Enligt Erik Erikson, en av 1900-talets mest kända psykoanalytiker, är den huvudsakliga uppgiften för ungdomar att lösa sin identitetskris. Det finns ett positivt samband mellan ungdomars mentala hälsa och en stark och stabil känsla av identitet. Det är under denna kritiska livsfas som ungdomar utforskar sin självständighet och utvecklar en individuell personlighet.

Det är normalt att tonåringar utforskar olika roller för att bättre passa in i samhället. Den roll som vuxna spelar i denna livsfas är avgörande – särskilt föräldrar, men också lärare, socialarbetare, idrottstränare och ledare för ungdomsorganisationer. Det är beklagligt att de vuxna som borde ge en känsla av säkerhet och gränser för ungdomar ofta är mer förvirrade än ungdomarna själva, till exempel vuxna som är missanpassade.

”Konservativa” sviker

Det politiska parti som en gång stoltserade med att vara ”konservativt” annonserar nu sitt stöd för den obehindrade ”rätten” till abort, samt ungdomars ”rätt” att ”ändra sitt kön”, som om kromosomer och natur kunde ändras med hormoner och kirurgi. Tyvärr har dessa experiment ofta mycket negativa konsekvenser som ofta är irreversibla.

Det är en verklighet som tusentals ångerfulla ”transsexuella” har rapporterat när deras identitetskris är över och de upptäcker att problemet inte var att de föddes i fel kropp.

Nationalstaten en viktig del av vår identitet

Under århundraden har nationalstaten gett oss en viktig känsla av identitet. Vi delar ett gemensamt språk, gemensamma värderingar, ofta en gemensam religion och en gemensam historia som har gett oss en känsla av säkerhet i en tid av obegränsad globalisering, som blivit ett hot mot nationalstatens själva existens.

Ingen blir svensk bara genom att flytta till detta land, precis som ingen blir argentinare bara genom att flytta till Argentina. Massinvandring (särskilt från länder som inte har några gemensamma värderingar med Sverige) har skakat identitetskänslan i ett land som historiskt sett var ett utav de mest homogena – och mest fredliga – i världen.

Den styrande globalistiska eliten är rädd för nationell konservatism eftersom denna ideologi är ett hot mot deras mål att kontrollera världen – inte bara ekonomiskt, utan också politiskt och ideologiskt.

Eliten har, genom indoktrinering i skolan och massmedia, gjort sitt bästa för att skapa förvirring mellan nationell konservatism, (baserad på nationens principer, en gemensam religion, respekt för traditioner och socialt ansvar å ena sidan) och nationalsocialism (en totalitär ideologi som, tillsammans med internationell socialism, decimerade Europa under 1900-talet).

Boten på det kulturella eländet

Dags att återta de svenska kulturella värderingarna.
Dags att återta de svenska kulturella värderingarna.

Sveriges kulturella elände är synligt och hörbart i alla städer – graffitin som kan ses på många väggar och kakofonin som varken är svensk eller arabisk kan höras inte bara i slumområden. Etniska svenskar är ofta missgynnade när det gäller att få bidrag för kulturella projekt, till förmån för projekt som varken är svenska eller främmande, vilket vanligtvis porträtterar landets sociala förfall.

Låt oss återta de värderingar som gav oss en känsla av stolthet och identitet. Låt män vara män och ta ansvar som makar, fäder och försörjare. Låt kvinnor vara kvinnor och ta ansvar som mödrar, hustrur och vårdgivare. Låt de kvinnor som vill arbeta, arbeta; och de kvinnor som vill ta hand om sina familjer göra det.

Låt oss hedra våra traditioner och de värderingar vi ärvt från den lutherska protestantismen. Låt staten begränsa sina förmåner till sina legitima medlemmar och fatta beslut i deras bästa intresse. Håll globalisterna ute, då dessa individer inte söker Sveriges bästa, utan deras ekonomiska välbefinnande och privilegier.

Svenskar, ta tillbaka ert land!

Skribent: Helen Osieja

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter