Dödsfall direkt kopplat till vaccin i Japan

För första gången kan de japanska myndigheterna direkt koppla ett dödsfall till vaccinet mot covid-19. Fortfarande finns flera fall som undersöks.

En 42-årig kvinnas död den 5 november 2022 kan direkt kopplas till vaccinet mot covid-19, medgav en panel med representanter från den japanska hälsomyndigheten under fredagen den 10 mars, rapporterar The Japan Times.

Totalt finns det runt 2000 registrerade dödsfall som misstänks vara kopplade till vaccinet, men detta är första gången som hälsomyndigheten pekar ut en direkt koppling.

Kvinnan, som var överviktig och led av diabetes, fick en dos av Pfizers vaccin. Redan sju minuter senare började hon känna sig sjuk och efter 15 minuter slutade hon andas. Hon togs direkt till sjukhus, men dödförklarades 40 minuter efter att hon tagit sprutan.

Utöver den olyckliga händelsen är det 1 751 personer i Japan som dött efter att de tagit Pfizers vaccin. 211 har dött efter att de tagit Modernas vaccin och en person har avlidit efter att ha tagit Takeda-Novavax.

382 miljoner doser har fördelats i Japan sedan februari 2021. Det är inte omöjligt att det kan finnas ett mörkertal av dödsfall som kan kopplas till vaccinet. Frihetsnytt har bland annat kunnat rapportera om kopplingarna mellan överdödlighet och vaccinet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter