Dokumentär om AFA-veteranen har släppts

Insikt24 fortsätter att granska den vänsterextrema veteranen Mathias Wåg, hans historia och kopplingar till det våldsamma vänsternätverket AFA. I dokumentären får tittarna ta del av den ljusskygga vänsterextrema rörelsen på djupet.

Journalisten Mathias Wåg, ökänd för sin roll med att kartlägga och hänga meningsmotståndare samt för att ha varit med och grundat Antifascistisk Aktion (AFA) i början av 1990-talet, har den senaste tiden varit i fokus för den fria median. I slutet av maj blev han stämd i ett förtalsmål efter att ha pekat ut en opinionsbildare som ”nazist”, ett epitet som syftar till att peka ut en person som extrem och klandervärd.

Nu har Insikt24 släppt en dokumentär som granskar Wågs roll inom den vänsterextrema miljön, både som aktiv inom AFA, men också kartläggare av oliktänkandes åsikter. Det framkommer att Wåg inte tar avstånd från våld och trots att han påstår att han lämnat den våldsbejakande miljön finns fortfarande goda kontakter mellan honom och våldsvänstern.

Dokumentären går utförligt igenom hans aktiviteter, både på gatan och på redaktionerna, samt hans arbete på etablissemangsmedier som Aftonbladet och vänsterextrema tidskrifter som Brand. Den innehåller även filmklipp från rättegången mot honom, samt tillfällen när journalister från den fria median konfronterar honom.

Wågs arbete har inneburit att flera personer med invandringskritiska åsikter har hängts ut och på olika sätt trakasserats av extremvänstern. Men nu är det han själv som får den uppmärksamhet han utsatt meningsmotståndare för.

Dokumentären kan ses i sin helhet på Insikt24!

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter