lördag, 1 oktober, 2022

Dokumentären 2000 Mules har onlinepremiär ikväll

Filmen presenterar övertygande bevis för omfattande valfusk i det amerikanska presidentvalet 2020

Efter det amerikanska presidentvalet 2020 så upprepades mantrat att valet var det ”säkraste i amerikansk historia” av både demokrater och deras allierade i massmedierna. Men påståendets korrekthet är ytterst tveksamt. Med hjälp av den senaste tekniken framhåller dokumentärfilmen 2000 Mules på ett övertygande sätt att presidentvalet 2020 kanske var det mest osäkra valet någonsin och att segern stals från president Trump.

Organisationen True The Vote har specialiserat sig på att forska kring potentiellt valfusk och samlade in geografiska och tidsmässiga data mellan 1 oktober och 6 november i de omtvistade delstaterna Georgia, Arizona, Michigan, Wisconsin, Pennsylvania och Texas. Dessa data, tillsammans med videoklipp från övervakningskameror ger övertygande bevis på en samordnad illegal valfuskkampanj i dessa kritiska delstater – så kallade ”swing states”.

”Utan fria och rättvisa val är vi inte en demokrati, vi är en kriminell kartell som maskerar sig som en demokrati”, hävdar regissören D’Souza i filmen.

Forskningen bakom dokumentären

Forskningen bakom dokumentärfilmen leddes av True the Vote-grundaren Catherine Engelbrecht. Enligt ordföranden börjar bedrägeriet med förfalskade röstlängder – röstlängdslistor packade med ogiltiga registreringar såsom avlidna medborgare, eller personer som inte alls är medborgare.

”Det sätt som valsedlarna samlades in på blir en hydra med flera tentakler. Det finns alla möjliga sätt som dessa valsedlar kom in, men det viktiga är att förfalskade röstlängder tillåter en stor del av detta missnöje”, förklarade hon i en intervju förra månaden.

Varje valsedelsmugglare – eller så kallad mula – gick till i genomsnitt 23 valurnor”, enligt forskarna. Mulorna samlade in valsedlar från förvaringshus i de riktade områdena och deponerade dem i poströstlådor – ofta på småtimmarna på morgonen, från 01:00 till 05:00.

Under loppet av flera veckor gjorde röstsmugglarna flera resor för att lämna lådor med handskar för att dölja sina fingeravtryck och tog bilder för att säkra betalningen. D’Souza noterar att mulorna började bära handskar några dagar efter att ett fall i Arizona säkrade åtal baserat på fingeravtrycksbevis.

True the Vote uppskattar att 20 tusen illegala röster förekom i Arizona, 14 tusen i Wisconsin, 275 tusen i Pennsylvania, 125 tusen i Michigan och 30 tusen i Georgia, totalt 450 tusen röster, vilket är mer än tillräckligt för att påverka valet. Undantaget dessa olagliga valsedlar skulle elektorskollegiet ha blivit 279 för Trump mot Bidens 259, säger D’Souza.

Organisationen noterar att dessa siffror är baserade på definitionen av en mula som ”minst 10 besök vid poströstlådor.”

”Om ribban sänks för att räkna de som gör minst 5 besök, ökar det uppskattade röstfusket med mer än det dubbla”, säger gruppen. D’Souza hävdar att deras data och den sammansatta dokumentärfilmen är ”systematisk, omfattande och tillräckligt väl presenterad” för att övertyga varje ”förnuftig person”.

Premiärvisning inatt

Den virtuella onlinepremiären av 2000 Mules äger rum inatt klockan 02:00, vilket är klockan 20.00 i Amerikansk Eastern Time. Filmen har redan haft fysisk premiärvisning på lyxresortklubben Mar-a-Lago i Florida, som ägs av Donald Trump. Den tidigare presidenten närvarade vid premiären och säger i en kommentar att det stulna valet hade fruktansvärda konsekvenser för nationen.

”Vi ser fruktansvärda saker hända”, sa Trump och nämnde krisen vid USA:s gräns mot Mexiko, den historiskt höga inflationen och det misslyckade tillbakadragandet från Afghanistan som några av de stora nederlag som USA har drabbats av sedan Joe Biden tillträdde. Den tidigare presidenten säger också att Putin bestämde sig för att invadera Ukraina efter att ha sett ”inkompetensen och dumheten” i Biden-administrationens hantering av Afghanistan.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar