Domaren förbjuder Trump från att yttra vissa åsikter

Donald Trump förbjuds av domaren från att verbalt attackera sina motparter i den pågående rättsprocessen. Detta utgör ett direkt ingrepp i den före detta presidentens yttrandefrihet, men Trump vägrar att ge sig.

USA:s före detta president, Donald Trump, har fått en skriftlig order från domaren, Tanya Chutkan, i 6 januari-målet att inte verbalt attackera sina motparter i den pågående rättsprocessen. Domarens beslut kom under dagen rapporterar flera amerikanske medier.

Enligt den skriftliga ordern förbjuds Trump från att verbalt angripa anställda hos åklagaren, domaren själv eller domstolarna, samt även deras familjer.

Samtliga kommentarer från Trump, som på något sätt kan tolkas som en ”verbal attack”, är ”absolut förbjudna” meddelar domaren.

Trump överklagar och fansen rasar

Donald Trumps advokat, John Lauro, meddelade redan innan den skriftliga ordern kom att de kommer överklaga beslutet med hänvisning till yttrandefriheten.

Många som stöttar Donald Trump tolkar ordern som ett försök att tysta honom. Man menar att det är uppenbart att makten är rädd för vad Trump har att säga men att det också är ett bevis för att Trump har ett enormt inflytande bland folket.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter