Dömdes för hängning av misstänkt våldtäktsman – nu frias ungdomarna

En ny dom från Svea hovrätt chockar rättsexperter. Fem svenska ungdomar dömdes i tingsrätten för inblandning i mordet på en invandrad taxichaufför som de menade våldtog en då 14-årig flicka, och en av personerna erkände brott. Nu frias ungdomarna av hovrätten, vilket ses som unikt.

Tingsrätten dömde fem tonåringar för inblandning i mordet på en invandrad taxichaufför, som hittades hängd i ett skogsområde utanför Enköping. Invandraren ska enligt ungdomarna ha våldtagit en då 14-årig flicka, som var en av personerna som dömdes för inblandning i mordet tillsammans med sin pojkvän och hans bröder.

Del av flickans chattlogg. Foto: FUP

Den svenska flickan anmälde att hon blivit våldtagen av taxichauffören, men polisen ska enligt uppgifter inte ha agerat. Enligt tingsrätten tog flickans pojkvän och hans bröder lagen i egna händer och lyckades identifiera mannen, som sedan hängdes. Efter det misstänkta mordet skrev flickan ”MIN VÅLDTÄKTSMAN ÄR DÖD”, och enligt TV4 erkände en av bröderna brottet.

”Intressant dom”

Tingsrätten dömde samtliga ungdomar för inblandning i mordet, där tre dömdes för mord och två för medhjälp till mord.

Nu har dock Svea hovrätt valt att fria samtliga personer för mord, då rätten menar att det inte går att fastställa exakt hur taxichauffören dött. Rättsexperten Johanna Björkman säger till TV4 att det är ett ”oväntat utfall” då det funnits ”en ganska gedigen indiciekedja”.

– Det är en väldigt intressant dom när personer kan erkänna mord men påstå att man inte haft avsikt att döda någon, och frias för mord, säger Björkman.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Pojkarna är bröder , fadern tycks ”ligga i ” och gjorde två olika kvinnor gravida ungefär samtidigt .
    Sedan är jag ju lite misstänksam mot anklagelser om våldtäkt numera…. flickan hade inga synliga skador ..

    Jag skulle vilja läsa polisens FUP om det gjorts en polisanmälan.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter