Dömdes för stormningen – utan att ha varit på plats

Under torsdagen föll domen mot en av ledarna för gruppen Proud Boys, som stödjer Trump, för stormningen av Kapitolium. Trots att han kommer få fängelse återstår en problematisk del av målet: han var inte ens på plats när det inträffade.
Enrique Tarrio. Foto: Wikipedia/ Peter Duke, Photographer
Enrique Tarrio. Foto: Wikipedia/ Peter Duke, Photographer

Under torsdagen dömdes fyra medlemmar ur den nationalistiska gruppen Proud Boys, inklusive dess ledare Enrique Tarrio, för att ha varit delaktiga i stormningen av Kapitolium i Washington DC den 6 januari 2021, rapporterar Associated Press.

Av de fyra som dömdes, var Tarrio den ende som överhuvudtaget inte var på plats vid stormningen, eftersom han blivit arresterad i ett annat mål två dagar tidigare. Men eftersom åklagaren hävdar att han i en Telegramgrupp uppmanat de övriga att agera samt organiserat dem, döms för han för att ha varit inblandad.

Rättegången har pågått i tre månader och Tarrio har suttit frihetsberövad sedan i mars 2022. Hans försvarsadvokat, Nayib Hassan, försökte lägga skulden på Donald Trump, genom att anklaga den tidigare presidenten för att ha stått för uppviglandet.

Vad straffet blir har i nuläget inte tillkännagivits.

Etablissemangshets och mediala påståenden

Etablissemanget har desperat försökt koppla Trump till händelserna, för att kunna utnyttja en fällande dom till att hindra honom från att ställa upp i det amerikanska presidentvalet. Men det hela slutade med att man tvingades dra tillbaka stämningen mot honom, eftersom det inte fanns några bevis att backa upp åtalet med, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Dessutom offentliggjorde Fox News tidigare kommentator Tucker Carlson flera övervakningsfilmer, som visade att demonstranterna inte betedde sig våldsamt utan snarare fredligt. Flera av filmerna visar dessutom hur vakter och poliser lotsade runt demonstranter i vad som verkade vara guidade turer.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Anarkotyrrani är vanligt mot vita i USA.
    ”Stormningen” var ju inte värre än att personal gick runt och visade. Jag såg ett långt filmklipp.
    Mannen med den roliga hornmössan , Jake Angelli , (Chansley) sitter visst fortfarande i fängelse. Men han har fått en supportgrupp på YT & FB såg jag. Jake har av ngn anledning tre nordiska tatueringar , Torshammare , Yggdrasil och valknut .
    Hur som helst var det ingen ”stormning” och inget våld användes (så långt jag kunde se ) Dom lufsade runt i maklig takt.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter