Domen: ”Allt för Tyskland” ett nazistiskt slagord

”Allt för Tyskland” är en synnerligen nazistisk fras som dessutom är förbjuden, slår en tysk domstol fast. Frasen användes av Alternativ för Tyskland-politikern Björn Höcke i ett tal för tre år sedan, men nu döms politikern för det enligt domstolen nazistiska slagordet.

I Tyskland är det inte tillåtet att säga ”Allt för Tyskland”, något som Alternativ för Tyskland-politikern Björn Höcke fick erfara. Politikern höll ett tal i maj 2021 där han använde sig av frasen, och åtalades då åklagaren menade att det är ett nazistiskt slagord som användes i Tredje riket. Frihetsnytt har tidigare skrivit om åtalet.

Höcke har hela tiden avfärdat åtalet som löjeväckande, men nu har politikern dömts. Höcke får böta över 150 000 kronor för frasen då domaren menade att han är ”en välartikulerad, intelligent man” som ”vet vad han säger”. Om detta rapporterar bland annat AP.

Höcke är en populär politiker inom Alternativ för Tyskland, känd för att vara en av ledarna i en mer nationalistisk ”falang” inom partiet. Han låter inte domen stoppa honom, utan kommer fortsatt kandidera till regeringschef i delstaten Thüringen i valet i höst.

Kan få ökat stöd

På X skriver politikern att yttrandefriheten är död i Tyskland ”om domen står fast”, vilket många tolkar som att han kommer överklaga den till högre instans. Politikern får även stort stöd i sina kanaler efter domen, där många sluter upp bakom yttrandefriheten och menar att domen är absurd.

Den yttrandefrihetsinskränkande domen kan få som konsekvens att fler personer väljer att rösta på Alternativ för Tyskland, som har gjort sig kända för att värna det fria ordet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Tysklands MSM politiker är totalt rubbade. Lägger ner hela sin atomkraft , drar på sig miljoner utlänningar …
    Så galna var dom inte i DDR …. (stasi var ju en pest ) men dagens politiker i BRD är synnerligen provocerande och utmanar all rättskänsla.

    Jag har ju dessutom sett hur vänsterdrägg får störa AfD:s möten.

    Egentligen skulle man på DDR tiden samlat ihop vänsterdårar BRD och dumpat dom i DDR.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter