”Foliehattarna” fick rätt igen – vaccintvång var olagligt

Under två års tid tvingades polis och ambulanspersonal att vaccinera sig mot covid-19. Skulle personalen vägra kunde arbetsgivaren ge dem sparken.

Under 2021 och 2022 utsattes medborgarna i Australien för en form av medicinsk apartheid. Det rådande samhällsklimatet gjorde gällande att om man inte vaccinerade sig mot covid-19 var man en hemsk, självisk människa som ville ta livet av sina medmänniskor.

Utvecklingen gick så långt att vaccinpass infördes och visa yrkesgrupper, däribland polis och ambulanspersonal, tvingades att vaccinera sig för att få behålla sina jobb.

En väldigt populär strand i Queensland gapar tom under pandemiåren. Foto: Wikipedia/ Kgbo. CC BY-SA 4.0 DEED
En väldigt populär strand i Queensland, Australien, gapar tom under pandemiåren. Foto: Wikipedia/ Kgbo. CC BY-SA 4.0 DEED

Domstolen slår tillbaka på vaccintvånget

En statlig domstol i Australien slår nu fast att det var olagligt att tvinga personal att ta vaccinet mot covid-19 för att personalen skulle undkomma disciplinära åtgärder med uppsägning som en hotande konsekvens.

Bakgrunden till målet är att det kommit in tre stämningsansökningar där totalt 86 personer stämt delstaten Queenslands polis och ambulans för de tvingande direktiv som gällde under 2021 och 2022. Detta rapporterar the Guardian.

Vaccintvång går inte ihop med mänskliga rättigheter

Domstolen slog fast att polischefen, Katarina Carroll, inte tog hänsyn till mänskliga rättigheter när hon utfärdade vaccintvånget.

Katarina Carroll. Foto: Wikipedia/ Queensland Police Service. CC BY 3.0 DEED
Katarina Carroll. Foto: Wikipedia/ Queensland Police Service. CC BY 3.0 DEED

Man slog även fast att den dåvarande generaldirektören för hälsa i Queensland, John Wakefield, inte hade befogenhet att ställa sådana krav.

”Foliehattarna” hade rätt

Under pandemiåren protesterade medborgare över hela världen, och i Australien, för att vaccintvång, vaccinpass och andra restriktioner gällande covid-19 gick emot mänskliga rättigheter. Då kallade media- och maktetablissemang dessa personer för ”foliehattar”, ”antivaxxare” och konspirationsteoretiker.

Nu visar det sig i ännu ett land att dessa ”foliehattar” hade rätt, det var ett brott mot mänskliga rättigheter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter