onsdag, 28 september, 2022

Donald Trump Jr. startar vapenrättsgrupp

Ska säkerställa att ”vänstern avväpnar aldrig amerikaner”

Donald Trump Jr berättade för Fox News att han startar en ny vapenrättsgrupp för att bekämpa Biden-administrationen och Demokraternas försök att begränsa amerikanska vapenlagar. Gruppen kommer att ha namnet ”Second Amendment Task Force” med hänvisning till USA:s andra tillägget i grundlagen som skyddar folkets rätt att äga och bära vapen. Gruppens uppdrag är alltså tydligt: att skydda privatpersoners rätt att till vapen.

”Det andra tillägget är vår spelplan; det är friheten som skyddar alla våra andra friheter. Tyvärr är Biden-administrationen och Demokraterna i kongressen fast beslutna att urholka vår konstitutionella rätt att behålla och bära vapen, oavsett om det är att nominera radikala vapengripare till att ledande befattningar i den verkställande makten eller driva på antivapenlagstiftning”, sa Trump Jr.

Han förklarade mer om sin nya vapenrättsgrupp: ”The Second Amendment Task Force är helt ägnad åt att säkerställa att vänstern aldrig lyckas med att avväpna amerikanska medborgare.” Gruppen kommer också att fungera som opinionsbildande organ mot Biden-administrationens och Demokraternas lagstiftningsinitiativ som kan begränsa vapenlagarna.

Vänsterradikal vapenmotståndare

Under sommaren 2021 startade Trump Jr en opinionsmässig storm mot Biden-administrationens beslut att nominera en vänsterradikal vapenmotståndare som chef för Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives, ATF. Mobiliseringen under sommaren resulterade i att nomineringen drogs tillbaka, vilket inspirerade Trump Jr att starta den nya organisationen.

”Idén till gruppen kom från vårt framgångsrika försök att stoppa en radikal antivapenlobbyist från att bli chef för Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives.”

Utöver den nystartade organisationen finns sedan innan vapenrättsgrupperna NRA, Gun Owners of America, Firearm Policy Coalition och Second Amendment Foundation. Den nya gruppen har mötts av stor entusiasm bland republikaner och förutspås bli en kraftfull röst i debatten.

Om Donald Trump Jr.

Donald Trump Jr. är äldsta barnet till Donald och Ivana Trump. Likt sin far är han affärsman och fastighetsutvecklare. Sedan fadern tillträdde presidentämbetet i januari 2017 är Donald Trump Jr. styrelseordförande för familjekonglomeratet Trump Organization.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:30

Nyhetssändning 27 september