Donald Trump rasar mot ”kommunistiska” pensionsförvaltare

Den finansiella eliten har gjort ESG, Environmental Social and Governance, till ett ledord inom västvärldens näringsliv. Vad det handlar om är att tvinga igenom impopulär kulturmarxism via stora aktieinnehav. Men med detta ofog är det snart slut lovar tilltänkte presidenten Donald Trump.

Dagens Industri erbjuder kurser i ESG, den nya företagsreligion vars trossatser dikteras av den finansiella eliten med Klaus Schwab och WEF, World Economic Forum, i spetsen. ESG är i korthet en förlängning av allt ont som västeuropéer drabbats av via massmedia och politik, in på jobbet. Företagen begåvas med ett slags kinesiska medborgarpoäng, som visar hur politiskt korrekta de är – vilket sedan avspeglas i den finansiella elitens agerande för eller emot företaget på marknaden.

Att fotomodellerna på städernas reklampelare som ska föreställa ett älskande par numera ofta är en svart man och en inhemsk kvinna beror inte på någon tillfällig förvirring på reklambyråerna eller på att något storföretags styrelse blivit stormad av centerpartister – det beror på krav från de finansiella kretsarna.

10 500 kronor för att lära sig diskriminera

Finansjättar som Blackrock och Vanguard har inom ramen för ESG infört krav på så kallad mångfald, det vill säga diskriminering och nedvärdering av vita män inte bara i reklambudskapen utan även i bolagens befordringspolitik. Men som alltid när ordkulturens aktivister slår till blir det komplicerat. ESG täcker så många områden inom företagens förvaltning att Dagens Industri måste hålla heldagskurser om saken – för 10 900 kronor per deltagare exklusive moms.

Genom den finansiella elitens mångfacetterade och omfattande nät av börsposter i västvärldens storbolag kan deras maktnätverk tvinga bolagsstyrelserna i den politiska riktning som eliten vill – utan något mandat varken från någon väljare eller från de pensionssparare vars medel exempelvis Blackrock förvaltar.

Donald Trump, som aldrig har gillat att dela upp människor i raser som ska gynnas på varandras bekostnad, gillar inte heller den finansiella elitens ESG-krav – vilket framgår oerhört tydligt från den video som släpptes vid midnatt till idag.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter