tisdag, 27 september, 2022

Donald Trump stämmer Hillary Clinton

I en stor stämning anklagar Donald Trumps advokater Hillary Clinton och hennes medarbetare för brottsliga gärningar på grund av deras påståenden med början under valkampanjen 2016 om att Trump skulle vara i Putins sold.

Stämningen lämnades in till en federal domstol i Fort Pierce, Florida, under torsdagen. Där anklagas dussintals Clinton-medarbetare och andra som ”medkonspiratörer” i härvan, där de medvetet ska ha spridit falska anklagelser om Trumps samröre med Ryssland för att baktala honom. Bland de anklagade finns före detta FBI-chefen James Comey, Demokraternas rikskommitté (DNC) och andra personer och entiteter.

”Under kampanjen inför valet 2016 iscensatte Hillary Clinton och hennes hejdukar en otänkbar konspiration – en som chockerar samvetet och är en skymf mot denna nations demokrati”, står det i stämningen. ”I samråd med varandra samverkade de svarande uppsåtligen i skapandet av ett falskt narrativ om att deras republikanske motståndare Donald J Trump stod i maskopi med en fientligt sinnad främmande makt.”

Text ur stämningsansökan

Stämningen gäller bland annat olaga dataintrång, övergrepp i rättssak och industrispionage.

De falska anklagelserna mot Donald Trump angående ”samröre med Ryssland” började under valrörelsen 2016 och fortsatte under hela hans presidenttid. Trots att de olika påstådda spåren hela tiden visade sig grundlösa fortsatte vänsterliberala medier att pumpa ut samma narrativ i olika tappningar. En massiv utredning under särskilda åklagaren Robert Mueller kunde inte uppdaga några bevis för det påstådda samröret med främmande makt, men inte ens detta gjorde att anklagelserna upphörde.

I en pågående rättegång mot en av Clintons medarbetare erkände en av hennes medarbetare för första gången att Hillary personligen godkänt en plan om att sprida falska uppgifter om hemlig kommunikation mellan Trump och en rysk bank, uppger The Hill.

Många republikaner ser ”Rysslandsnarrativet” som ett medvetet – och till stor del lyckat – försök, från den så kallade djupa staten och Demokratiska partiet, att hindra Trump från att genomföra de reformer han lovat väljarna. Bland annat att eftersträva fredliga relationer med Ryssland men även hans övriga insatser i bland annat invandringsfrågan blev lidande av att han hela tiden var indragen i att försvara sig mot nya falska påståenden.

Stämningen kräver 72 miljoner dollar i skadestånd, en småsumma i sammanhanget. Symboliskt vore det dock en viktig upprättelse om Trump lyckas vinna på någon enda punkt.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:30

Nyhetssändning 27 september