Drömmen om en vit jul kan bli sann

En meteorolog på SVT tror på en vit jul i år. Då är det alltså snö han talar om. Så både små och stora kan förhoppningsvis komma att få njuta av en vacker, vintrig och snöig jul.

Prognosen gäller större delen av landet och det är kalluft från norr som möter varmare och fuktigare luft från söder, som brukar kunna resultera i stora härliga snöfall när varmluften hastigt kyls ned. Det kan till och med komma ganska mycket snö – kanske en ren snöfabrik:

När luftmassorna möts brukar det bli ganska ostadigt. Så veckan inför jul kan potentiellt bli lite av en snöfabrik, säger meteorolog Nitzan Cohen

SMHI:s meteorolog Therese Fougman, säger att det kommer att bli minusgrader och att snö är i antågande i stora delar av landet mot mitten av den kommande veckan. Även Skåne och Halland ser ut kan kunna få ett litet snötäcke.

Den prognos jag har nu sträcker sig fram till måndagen innan Lucia. Enligt den ser snön ut att ligga kvar. Men vad som händer återstår att se. Det blir lite mer vinterkänsla, absolut. säger Therese Fougman.

Gott hopp alltså om att vi i stora delar av Sverige kan komma att få njuta av ett vackert vitt snötäcke som bäddar in vårt land. Förbered er med varma kläder och gott om tid om ni måste ut i trafiken i vintervädret.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter