Dubbelt guld åt Sverige

Sverige fortsätter att plocka guld i skidskytte-VM när Hanna Öberg gick först i mål under lördagens masstart för damer och Sebastian Samuelsson blev etta bland herrarna. Konkurrensen var stenhård och krävde allt, men slutresultatet blev två storslagna segrar för Sverige.

Det blev ytterligare två guldmedaljer för Sverige i skidskytte-VM när Hanna Öberg kom etta i masstarten för damer på 12,5 km och Sebastian Samuelsson kom etta för herrarna på 15 km. I herrarnas del gick även silvret till en svensk, Martin Ponsiluoma, rapporterar SVT.

I synnerhet Öberg fick kämpa hårt mot konkurrensen från norska Ingrid Tandrevold och fransyskorna Julia Simon och Anais Chevalier- Bouchet. I slutändan kom hon in 4,8 sekunder före Tandrevold, 8,6 sekunder före Simon och 9,5 sekunder före Chevalier- Bouchet.

VM i tyska Oberhof har inneburit att Sverige har bräckt sitt rekord i antalet guld. Före VM låg rekordet på sex guld. Efter dagens segrar är antalet uppe i 11. Ett guld till och rekordet kommer att ha fördubblats.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter