Dubbla medaljer under lördagen

De svenska damerna fortsätter att gräva medaljer av ädelmetaller åt Sverige. Under lördagen blev det både guld och silver.

I skid-VM, som nu pågår i slovenska Planica, tog 25-åriga Ebba Andersson hem guldmedaljen åt Sverige under lördagens skiathlon (som innebär att första halvan åker man längdskidor klassisk stil, varefter man byter skidor och kör fristil resten av halvan).

Det är första gången som Andersson vinner ett individuellt mästerskapsguld, rapporter SVT. I samma tävling gick även silvret till en svenska, Frida Karlsson, känd för Frihetsnytts läsare som den andra svenskan på 15 år att vinna Tour de Ski.

De svenska damerna har inlett skid-VM på ett storslaget sätt. Under torsdagen kunde Frihetsnytt rapportera att prispallen efter den inledande stafetten dominerades av svenskor: guld åt Jonna Sundling; silver åt Emma Ribom; brons åt Maja Dahlqvist.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter