Ebba Andersson i ny storseger

Under lördagen skrev svenskan Ebba Andersson historia när hon vann det tio kilometer långa fristilsloppet i Toblach, med marginal före sin närmaste konkurrent. Hon är den enda svenskan i världscupen som segrat tre gånger på raken.

De svenska idrottarna och sportutövarna fortsätter att ta hem segrar, bryta rekord och skriva historia. Idag blev Ebba Andersson ”historisk” när hon tog hem segern i tio kilometerssprinten i längdskidor, under världsmästerskapet i italienska Toblach, rapporterar SVT.

Efter bara två kilometer tog Andersson ledningen och kom i mål 13 sekunder före sin närmaste konkurrent, amerikanskan Jessie Diggins. På beskedet att hon är den enda svenskan som vunnit tre gånger i rad uppvisar hon en positiv förvåning.

– ”Va, är det så? Då är det något att fira!” säger hon till SVT.

Det är tack vare de svenska skidhjältarna, som Ebba Andersson, Frida Karlsson, Martin Ponsiluoma och Jonna Sundling med flera, som Sveriges stolta rykte som skidnation hålls levande.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter