Efter Järvafältet – återvandring förespråkas

De kravaller som ägde rum på Järvafältet har gjort att problemen med invandring fått ny uppmärksamhet. Statsministern bryter tystnaden och är öppen med problemen. Samtidigt börjar ledarskribenter att förespråka återvandring.
Ulf Kristersson uttalar sig om problemen med invandringen. Foto: Wikipedia/ European Parliament
Ulf Kristersson uttalar sig om problemen med invandringen. Foto: Wikipedia/ European Parliament

De kaotiska scener som utbröt på Järvafältet i Stockholm i torsdags, där eritreaner med olika inställning till hemlandets politik drabbade samman, har utgjort en central del i nyhetsflödet. För många utgör detta ett bevis för problemet med mångkulturen, när invandrare tar med sig sina konflikter till Sverige.

Denna uppfattning verkar även delas av statsminister Ulf Kristersson. I ett framträdande i TV4:s Nyhetsmorgon hade han följande att säga:

Har man sökt till Sverige undan våld och förtryck så kan man inte komma hit och slåss.

Han kopplar det även till invandringspolitiken i stort och hur den har misskötts, vilket har lett till den situation som inträffade.

– Det har funnits en naivitet, med stor invandring, dålig integration och väldigt stora personliga friheter och att de kan användas till vad som helst i Sverige och det är farligt.

Vill se återvandring

En annan person som kopplar upploppen med en havererad invandringspolitik är Svenska Dagbladets ledarskribent Paulina Neuding. I en ledare tar även hon upp problemet med utländska konflikter som importeras till Sverige. Men hon går dock längre än Kristersson och säger att det krävs mer för att få ordning på den kaotiska situationen med invandring. Utöver att hålla invandringen på ett minimum är lösningen att få igång en återvandring:

”En fungerande återvändandepolitik är i realiteten en fråga om att utforma tillräckligt höga bidrag för att återvändande ska framstå som ett attraktivt alternativ för den som lever i utanförskap i Sverige. Det är en av de viktigaste uppgifterna denna regering står inför. Frivillig återvandring måste bli en hörnsten i borgerlig politik för bekämpning av brottslighet och utanförskap.”

Behövs mer än så

Gustav Kasselstrand. Foto: Wikipedia/ Carl Ridderstråle
Gustav Kasselstrand. Foto: Wikipedia/ Carl Ridderstråle

Frihetsnytt har tidigare talat med det nationalistiska partiet Alternativ för Sveriges partiledare, Gustav Kasselstrand, om att det alltmer börjar talas om återvandring, även bland ministrar. Även om han inte trodde att makthavarna skulle göra allvar av sina löften, så välkomnade Kasselstrand ändå att ordet ”återvandring” används alltmer och att folk får upp ögonen för att det kan genomföras.

Angående de senaste uttalandena har Kasselstrand följande att säga till Frihetsnytt:

Neuding och andra borgerliga debattörer är alldeles för räddhågsna. Innerst inne förstår de – som alla andra – att frivillig återvandring är ett slag i luften. Det behövs omfattande tvingande återvandring, men det vågar de inte föreslå av rädsla att bli kallade ”rasister”. Läget är akut, så nu behövs det politiker och debattörer som vågar komma med verkliga lösningar på våra problem.

Torsdagens händelser på Järvafältet verkar ha bidragit starkt till att göra ”återvandring” till ett ännu mer använt begrepp.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter