Efter kontroll – politiker ska betala tillbaka stora summor pengar

Efter en arvodeskontroll i Halmstad kommun visade det sig att många politiker fått felaktiga utbetalningar för förlorad inkomst. Nu tvingas 14 förtroendevalda att betala tillbaka över 200 000 kronor. Om det rör sig om medvetet fusk är ännu oklart.

I Halland visade en årlig stickprovskontroll att många politiker fick felaktiga utbetalningar för förlorad inkomst. Politikerna har rätt till ersättning om de måste ta ledigt från sina ordinarie jobb vid exempelvis sammanträden – och det ser ut som att politikerna har utnyttjat systemet rejält.

I ett pressmeddelande skriver Halmstads kommun att deras årliga stickprovskontroll visade att 14 förtroendevalda ska betala tillbaka sammanlagt 205 000 kronor. Beslutet togs av kommunstyrelsens personal- och ledningsutskotts presidium.

Ella Kardemark (KD) kommenterar följande i pressmeddelandet:

– Det är viktigt för oss skattemedel hanteras korrekt. Oavsett om orsaken är slarv eller medvetet fusk blir man återbetalningsskyldig om man fått felaktiga utbetalningar.

Joacim Svensson (SD) säger att anledningarna till de felaktiga utbetalningarna ”varierar”, men att han både hoppas och tror att kommunen kan ”få ordning och reda på utbetalningarna framöver”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter