Meta sparkar fler än någonsin – 11 000 anställda ryker

I måndags rapporterade Frihetsnytt om att Mark Zuckerbergs företag Meta planerade att avskeda en stor del av sin personal. Idag kom beskedet att fler än 11 000 anställda nu får lämna sina poster.

Meta äger utöver Facebook även Instagram och meddelandetjänsten WhatsApp. Efter en tuff period där många användare lämnar plattformarna och aktien fullständigt dök väljer nu Mark Zuckerberg, VD Meta, att säga upp fler än 11 000 anställda, motsvarande 13 procent av den totala arbetsstyrkan. Företaget hade över 87 000 anställda i slutet av september vilket gör uppsägningen den högsta någonsin i Metas 18-åriga historia.

Metas censur får användare att lämna

Uppsägningarna är den första stora personalminskningen i företagets 18-åriga historia och är en signal om utmaningarna företaget står inför i en tid då allt fler användare lämnar de etablerade plattformarna för andra alternativ som främjar yttrandefriheten, såsom Elon Musks Twitter och Kanye Wests Parler.

”Det här är ett sorgligt ögonblick, och det går inte att komma ifrån det”, skrev Zuckerberg i ett pressmeddelande.

Zuckerberg hänvisade även till den hårda konkurrensen från plattformar som Tiktok och att företaget Apple ska ha ställt krav på att användarna måste godkänna spårning av sina enheter, vilket ska ha skadat Metas anseende rejält. Meta-aktien har tappat nästan 70 procent av sitt värde de senaste 12 månaderna.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

Så backade mångfaldsarbetet under 2023

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter