Efter skandalerna – nya krav för advokater införs

Mångkulturen och gängkriminaliteten förändrar Sverige i grunden, och i och med samhällsutvecklingen har Advokatsamfundet beslutat att införa nya krav på sina försvarsadvokater. De nya reglerna är till för att förhindra att advokater ”går kriminellas ärenden”, enligt förbundet.

Frihetsnytt har tidigare tagit upp problemet med att poliser och advokater läcker hemlig information till gängkriminella. Problemet är så omfattande att Advokatsamfundet känner sig tvingade att agera – och nu har man infört nya krav på försvarsadvokater.

TV4 skriver att Advokatsamfundet vill förhindra att advokater går gängkriminellas ärenden. Om en advokat vill försvara en person som riskerar ett minimistraff på fyra års fängelse måste advokaten i fråga ha fem års erfarenhet av försvarauppdrag.

Mia Edwall Insulander, generalsekreterare på Advokatsamfundet, säger följande till TV4:

– Vi ser en samhällsutveckling som ställer högre krav på offentliga försvarare.

Tidigare skrev generalsekreteraren i en debattartikel i Dagens Nyheter att brottsutvecklingen i Sverige har fört med sig ”stora utmaningar”:

”Brottsutvecklingen i Sverige har inneburit stora utmaningar för försvarare där grovt kriminella individer efter­frågar tjänster som går utanför vad som är etiskt försvarbart”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter