Efter sveket från regeringen – tung kritik från de egna leden

Flera tunga namn inom Moderaterna kommer med svidande kritik efter att regeringen ställt in vallöftet om ett högkostnadsskydd mot de höga elpriserna.

Högkostnadsskyddet skulle införas från den 1 november 2022. Men som Frihetsnytt tidigare rapporterat kommer högkostnadsskyddet inte bli av.

Nu kliver flera tunga namn fram inom Moderaterna i Skåne med stark kritik mot regeringen och det egna partiet via en debattartikel i Expressen. Däribland skånemoderaten Christian Sonesson, som är mycket uppskattad inom Moderaterna men som även har ett gott anseende i flera andra partier och har av både väljare och politiker beskrivits som rakryggad och ärlig.

Sonesson om sveket: Vi lovade väljarna!

”Vi tillsammans med många Skånemoderater lovade skåningarna att en röst på Moderaterna skulle innebära att ett högkostnadsskydd skulle komma på plats redan i vinter”, skriver Sonesson tillsammans med fyra andra partikollegor.

I debattartikeln skriver man också att:
”Vi förväntar oss att vår nya statsminister och regering håller sitt löfte. Vi förväntar oss att det utlovade högkostnadsskyddet blir verklighet och ska gälla både el och gas.”

Kompensation istället för skydd

Istället för högkostnadsskyddet har regeringen godkänt ett återbetalningssystem där elkunder kommer kunna få kompensation för de elräkningar som redan betalats bakåt i tiden.

”Det var det som var möjligt att göra på mycket kort sikt, men det säger inte vad vi kommer att göra under 2023. Det får vi återkomma till”, säger statsminister Ulf Kristersson.

Framtiden oviss för högkostnadsskyddet

Huruvida ett högkostnadskydd kommer att genomföras av regeringen under nästa år, eller ens under hela mandatperioden, återstår att se. Att man som ny regering så tidigt in i mandatperioden bryter ett vallöfte lär inte landa väl hos väljarna. Kritiken från den omåttligt populära Christian Sonesson lär inte heller gå obemärkt förbi de egna leden i Moderaterna.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter