Ekonomiska smällen för TV4 – abonnemangen sägs upp i protest

TV4:s ”avslöjande” om Sverigedemokraternas så kallade trollfabriker hade inga effekter på väljarstödet, visade en opinionsmätning. Nu verkar det tvärtom som att det är TV4 som drabbas negativt – många svenskar säger nämligen upp sina abonnemang på kanalen i protest. Svenskarna har ”fått nog av lögner”, säger riksdagsledamoten Markus Wiechel.

TV4:s program Kalla fakta, där de granskade Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning och anklagade partiet för att driva trollkonton, fick inte den effekt man förmodligen hoppats på. En opinionsmätning visade att väljarstödet fortfarande är oförändrat för partiet – trots ett massivt mediedrev.

Nu visar det sig att attacken mot Sverigedemokraterna – lagom inför EU-valet – kan slå ekonomiskt mot TV4. Tidningen Samnytt skriver att många svenskar väljer att säga upp sina abonnemang på kanalen i protest mot vad de menar är rena lögner.

Kan stå TV4 dyrt

På X och på Facebook lägger många upp bilder där de visar att de sagt upp abonnemanget. En av personerna är Sverigedemokraternas riksdagsledamot Markus Wiechel, som skriver följande på X:

”Ser fler och fler lägga upp den här typen av bilder. De har fått nog av lögner, vill inte se mer desinformation eller manipulation. Därför säger de upp sina abonnemang på ohederliga TV4.”

Användaren Piotr har också tröttnat på TV4.

”Alla gör som de vill – men jag skulle bli glad om fler gör som jag precis gjort! Money talks! Och när man på ett så vidrigt sätt manipulerar, och förfalskar fakta, sanning och publicerar smörja för att smutskasta över 1 miljon Sverigevänner , då väljer jag att säga upp mitt abonnemang på TV4 Play.”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter