El Paso-politiker kritiseras för sent agerande

Borgmästaren lämnade presskonferens

El Pasos utlysande av nödläge på grund av migrantströmmarna borde ha kommit tidigare, anser kritiker. Det får den ansvarige borgmästaren att nästan springa ut med mikrofonen från en presskonferens.

Frihetsnytt skrev under söndagen om den allvarliga situation som staden El Paso i Texas befinner sig i på grund av de omfattande migrantströmmarna, viket fått stadens borgmästare att utlysa nödläge.

Nu får borgmästaren, demokraten och tidigare migrantvälkomnande Oscar Leeser omfattande kritik för att nödläget inte utlysts tidigare. Den 21 december löper bestämmelsen Title 42 ut, vilken instiftades 2020 med hänvisning till att spridningen av covid skulle bekämpas genom att kraftigt minska antalet migranter som släpps in i USA.

När Title 42 nu löper ut har flera bedömare flaggat för att inflödet av migranter kommer att öka lavinartat. Därför borde Leeser ha utlyst nödläget bra mycket tidigare, istället för att göra det när problemen redan tilltagit.

När Leeser under en presskonferens förra veckan fick frågan om hur staden ska finansiera de nödvändiga åtgärderna och dessutom hamnade i oenighet med stadsdirektören Mario D’Agostino, ville han så snabbt som möjligt avsluta presskonferensen, rapporterar Fox News.

Efter att ha sagt några avslutande ord plockade Leeser upp mikrofonen och började gå iväg.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter