El Salvador köper mer bitcoin

Kryptovalutans ras påverkar inte landets köpsug

Trots att bitcoin nyligen rasat fortsätter El Salvador att köpa fler. President Nayib Bukele som redan spenderat omkring 100 miljoner dollar på kryptovalutan, säger att landet från och med idag ska köpa en bitcoin per dag, rapporterar Dagens PS.

El Salvadors president fortsätter köpa bitcoin.

Officiell valuta

Landet som har bitcoin som officiell valuta sedan juni 2021, har fått se sina tillgångar halveras efter de inköp som presidenten hittills gjort men det hindrar honom inte från att vilja satsa än mer.

Det är inte bara El Salvadors president som tror på bitcoin utan även grundaren av kryptovalutanätverket Tron, Justin Sun, säger att han kommer att köpa en bitcoin dagligen.


Tanken med att göra investeringar utefter ett schema istället för att reagera på marknadens signaler kallas ”dollar cost averaging” och tros göra att investerare får betala mindre i slutänden jämfört om man försöker slå marknaden.

Bitcoin har sjunkit med 76 procent sedan toppnoteringen på 69.000 dollar (knappt 733 000 kronor) för ett år sedan, enligt Coindesk.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter