Elever stärks genom isvaksövning

Skolelever fick genomföra en övning i att ramla ned i en isvak för att vara bekanta med hur kroppen reagerar i en sådan situation.

Varje år, sedan sju år, genomför elever från Kvarndammskolan i småländska Hovmanstorp en isvaksövning. 25 elever fick pröva att ramla ned i en vak för att förstå hur kroppen reagerar när den hamnar i iskallt vatten och hur man ska agera för att ta sig ur vaken, rapporterar SVT.

Initiativtagaren till övningarna är idrottsläraren Patrik Roth, som även är medlem i svenska livräddningssällskapet. Enligt honom har det blivit en tradition som eleverna ser fram emot.

Övningen får även eleverna att växa inombords efter att de genomfört den. De har utsatt sig för ett skarpt läge i en påfrestande situation och tagit sig ur den. Det skapar en självsäkerhet och förståelse för hur man ska kunna förlita sig på sig själv om man hamnar i en krissituation, men också en respekt inför farliga och riskabla situationer.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter