tisdag, 27 september, 2022

Elon Musk: 90 procent av Twitter kan vara bottar

Elon Musk fortsätter att ifrågasätta Twitters egna beräkningar av antalet fejkkonton och robotar på plattformen

Twitter rapporterade under måndagen ökade nedgångar för aktierna efter att Elon Musk sa att företagets juridiska team meddelat att han hade brutit mot ett sekretessavtal som ytterligare skulle kunna försena hans uppköpserbjudande.

Musk, som förra veckan sa att hans Twitter-ambitioner nu väntar på att antalet falska konton och spamkonton ska utredas, sa i lördags att ”Twitter legal ringde precis för att klaga på att jag brutit mot deras (sekretess). överenskommelse) genom att avslöja att provstorleken för ett stickprov av bottar blev 100 procent!”.

Teslas vd tillade att det är sannolikt att antalet falska konton och botkonton ”kan vara över 90 procent av dagliga aktiva användare”, även om Twitter under förra månaden uppgav att det totala antalet var under 5 procent av dess 229 miljoner aktiva månatliga användare. Han föreslog också att användare ”manipulerades” av Twitters algoritm baserat på vederbörandes politiska åsikter.

Även om Musk har sagt att han ”fortfarande är fast besluten att förvärva” Twitter – en syn som upprepas av bolagets styrelseordförande Bret Taylor – så kan den pågående kritiken av Twitter tyda på att miljardären kanske vill omförhandla till ett lägre pris. USA:s 500-största företag som rankas i indexet S&P 500 har fallit med över 12 procent sedan Musk tillkännagav sitt köp, varav Twitters aktie har sjunkit med över 30 procent under samma tid.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

Flera blir strömlösa

00:04:30

Nyhetssändning 27 september

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:41

Nyhetssändning 19 september

00:04:36

Nyhetssändning 5 september