onsdag, 28 september, 2022

Elon Musk avböjer styrelsepost på Twitter

Musk: ”Är Twitter döende?”

Förra veckan meddelade Twitter att Elon Musk skulle bli en del av bolagets styrelse efter att också blivit dess störste aktieägare med 9,2% av aktierna. Men under måndagen vände det när Musk och Twitter meddelande att Musk inte kommer att ingå i styrelsen. Uppgörelsen om styrelseposten skulle förbjudit Tesla-grundaren att äga mer än 14,9 % av mediejättens aktier.

Beskedet kommer som en överraskning eftersom Twitters VD uttalat sig med positiva artighetsfraser kring Musks tilltänkta medverkan i styrelsen, samt att uppdraget skulle bli officiellt i lördags. När topplistan över de mest följda Twitter-kontona släpptes i lördags återfanns flera inaktiva profiler i toppen, något som fick Musk att undra om plattformen är döende.

Musk har tidigare kritiserat Twitter för dess politiska censur och hycklande inställning till yttrandefrihet, samt sagt att han ska starta en egen plattform. Nu spekuleras om Tesla-grundarens avsikter. Kanske har han avböjt styrelseposten för att köpa upp ett ännu större innehav av bolagets aktier.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:41

Nyhetssändning 19 september

00:29:32

Personerna som hotar yttrandefriheten!