Elon Musk: De som bor i Donetsk är de mest berörda

Efter att den amerikanska kongressens legendariske krigshök Lindsay Graham beklagat sig över Elon Musks engagemang för folket i Donbass undrar Musk om Graham alls bryr sig om det boende i området.

Kongressmannen Lindsay Grayham är mest känd för ett oförtröttligt kampanjande för större våldsanvändning mot Israels rivaler i Mellanöstern. Bland annat har han förordat en amerikansk invasion av Syrien eftersom han ansåg att detta land hade så kallade WMD, Weapons of Mass Destruction.

Som Samhällsnytt uppmärksammade idag har den krigiske kongressmannen tagit illa vid sig av att elbilskungen Elon Musk häromdagen presenterade en fredsplan för en annan, om möjligt ännu blodigare konflikt, den mellan Ukraina och Ryssland. Enligt Graham borde Musk lära sig ”förstå fakta” innan han yttrar sig. Dessutom ansåg Graham attt kongressen nu borde dra in skatteförmånerna för elbilar – uppenbarligen för att straffa Musk för hans okunniga fredsförslag.

”Vi borde stödja viljan hos dem som bor där”

Efter kongressmannens angrepp svarade Elon Musk med utgångspunkten att USA givetvis ska stödja folket som bor i regionen, oavsett vilken region som konflikten handlar om.

Han visar också karta som utvisar valresultaten i Ukrainas sista demokratiska val före revolutionen 2014 – och vilka delar av landet som stödde det sedemera förbjudna Regionernas Parti, det parti som den fördrivne premiärministern Janukowich kom ifrån. Med detta vill Musk visa att folket i Donbassregionen, och dessutom en hel del andra regioner, inte stöder den ryss- och rysslandsfientliga politik som drivs av den revolutionära regeringen.

Kompromisslöst hat

Om inte annat antyder kartan, för att inte tala om valresultatet som sådant, att den revolutionära regimen i Kiev inte har det massiva stöd som västmedia vill ge sken av – och att någon betydande del av befokningen i de omstridda regionerna vill tillbaks till Ukraina är rent otänkbart. Det kompromisslösa hat som Kiev uppvisar mot ”separatisterna” som bor i de fyra delrepublikerna manifesterades så sent som idag i ett uttalande som uppmärksammades i Fria Tider – ”vi skjuter förrädare som grisar”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter