torsdag, 6 oktober, 2022

Elon Musk köper Twitter

Twitter har ingått ett definitivt avtal med Elon Musk – köper plattformen för $44 miljarder

Elon Musk har nått en överenskommelse om att förvärva Twitter för cirka $44 miljarder. Affären på måndag kommer efter några dramatiska veckors spekulationer om Twitters framtid, utlöst av Musks framväxt som plattformens största enskilda aktieägare den 4 april. Han tillkännagav sedan ett uppköpsbud den 14 april och erbjöd sig att köpa alla Twitters aktier för $54,20 styck.

Företaget meddelade under gårdagen att de har ingått ett definitivt avtal som ska förvärvas av en enhet som helägs av Elon Musk, för $54,20 per aktie i kontanter i en transaktion värd cirka $44 miljarder. Efter slutförandet av transaktionen kommer Twitter att bli ett privatägt företag.

Den frispråkiga Tesla-VDn har under den senaste månaden gått in för att köpa Twitter med ambitioner om att stärka plattformens yttrandefrihet. Det återstår att se hur Musk kommer att bygga om företaget, men miljardären har föreslagit flera förändringar de senaste veckorna. De inkluderar att lätta på innehållsbegränsningarna, befria plattformen från falska och automatiserade konton och att avveckla dess annonsbaserade intäktsmodell.

Musk utvecklade sina mål och tillade på måndagen att han ville ”göra Twitter bättre än någonsin genom att förbättra produkten med nya funktioner, göra algoritmerna till öppen källkod för att öka förtroendet, besegra spambotarna och autentisera alla människor”.

Kommer Donald Trump tillbaka till Twitter?

Efter att affären tillkännagavs släppte den etniska minoritetsföreningen National Association for the Advancement of Colored People, NAACP, ett uttalande som uppmanade Musk att inte tillåta ”den 45:e presidenten” – Donald Trump tillbaka till plattformen.

Före detta president Trump har hittills sagt att han inte tänker återvända till Twitter även om hans konto återinfördes, och sa till Fox News på måndagen: ”Jag hoppas att Elon köper Twitter eftersom han kommer att göra förbättringar av det och han är en bra man, men jag kommer att stanna på TRUTH”, en referens till hans egen startup Truth Social.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:06

Nyhetssändning 5 oktober

00:03:47

Nyhetssändning 4 oktober