Elon Musk om WEF: ”Självutnämnd världsregering”

Elon Musk twittrade under förra veckan att WEF i allt högre grad håller på att bli en världsregering som ingen har bett om och ingen heller vill ha. Detta har utlöst en våg av medhåll på sociala medier från vanliga människor.

Det årliga mötet för World Economic Forum (WEF) ägde rum i Davos förra veckan. Forumet agerar allt mer som en elitgrupp som utnämnt sig själva att bestämma hur resten av världens människor ska leva sina liv, enligt bland annat Elon Musk.

WEF säger sig vilja rädda världen från påstådda hot

WEF framstår alltmer som en självutnämnd världsregering som folket aldrig har bett om och inte heller vill ha, skriver Elon Musk i ett Twitterinlägg.

Kommentaren avsåg en panel som WEF:s ordförande Klaus Schwab deltog i under årets möte. Där diskuterar Schwab WEF:s nya ”Global Collaboration Village” i Metaverse, en virtuell värld konstruerad av Facebooks moderbolag Meta.

I framträdandet förklarar Schwab att WEF:s virtuella by kommer att vara säker eftersom Interpol skulle arbeta nära WEF för att säkra den.

WEF går långt i sina många projekt för att främja globaliseringen av ekonomin och kulturen i syfte att ”rädda” världen från påstådda överhängande hot om global härdsmälta och undergång.

Dessa målsättningar formuleras öppet och oupphörligen på WEF:s sammankomster.

Vilken legitimitet har WEF?

Många ifrågasätter vilken legitimitet WEF har för att främja en sådan agenda. En av dem är Elon Musk.

I en kommentar till Schwabs öppningsanförande under mötet i Davos skriver Musk:

”Att ’Bemästra framtiden’ låter ju inte alls illavarslande [ironiskt, skribentens anm]. Vad är det med WEF/Davos? Försöker de vara chef för hela planeten!?

Musk skrev även på Twitter att om man anordnade en tävling mellan internetsidan 4chan och WEF, om vilket forum som de galnaste sakerna sägs på, skulle troligen WEF vinna en sådan tävling.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter