onsdag, 28 september, 2022

Elon Musk säkrar finansieringen av Twitter-köpet

Flera investerare stödjer Elon Musk försök att köpa Twitter

Elon Musk meddelade under gårdagen att han har säkrat den finansiering som krävs för att köpa Twitter och göra företaget privat, enligt en ny regulatorisk ansökan. Musk undersöker också ett anbudserbjudande om att köpa aktier direkt från aktieägarna.

Dokumentet visar att Musk har fått 46,5 miljarder dollar i åtagande för att hjälpa till att finansiera den föreslagna affären. Om han bestämmer sig för att gå vidare med ett anbudserbjudande kommer han att vända sig till Twitters aktieägare och erbjuda sig att köpa deras aktier inom en viss tidsram. Han överväger fortfarande om han ska lansera ett anbudserbjudande för Twitter, enligt anmälan.

Musk har säkrat 25,5 miljarder dollar i skuldfinansiering från Morgan Stanley och andra finansiella institutioner, inklusive Bank of America, Barclays och Mizuho. Han har också åtagit sig att tillhandahålla 21 miljarder dollar i eget kapital, enligt dokumentet.

”Twitter har inte svarat på förslaget”, säger Musk enligt anmälan. ”Med tanke på bristen på respons från Twitter”, ”undersöker han om han ska inleda ett anbudserbjudande för att förvärva alla utestående aktier” till ett pris av 54,20 $ per aktie.

Elon Musk vs Twitter – vad har hänt?

Den 4 april meddelade Musk att han hade köpt 73,5 miljoner Twitter-aktier, eller 9,2 procent av företaget, vilket gjorde honom till majoritetsägare. Många människor runt om i världen, inklusive företagets aktieägare, har ivrigt tittat på för att se vad miljardären och styrelsen kommer att göra härnäst.

Vissa hade tidigare spekulerat i att Musk saknade tillräckligt kapital för att genomföra köpet av Twitter. Den senaste finansieringsinformationen kan dock göra det svårare för styrelsen att hävda att han inte är en seriös budgivare. Musk har även sagt att han kommer att försöka övertyga större aktieägare att hans sida antingen genom att godkänna hans anbud eller genom att ta bort den nuvarande styrelsen.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:41

Nyhetssändning 19 september

00:04:36

Nyhetssändning 5 september