Elon Musk vill skydda Twitter med egen telefon

Appjättarna Apple och Google fick bort Gab och Parler – kan Twitter vara näst på tur?

Apple och Google tar ibland politiska beslut, som till exempel att ta bort de sociala medierna Gab och Parler. Gab och Parler anses ofta vara plattformar för åsikter på den politiska högerkanten men framförallt är de kända för att stå upp för yttrandefriheten.

Elon Musk, profilerad entreprenör och miljardär som nyligen köpt mikrobloggen Twitter, säger nu att han tänker skydda Twitter från samma öde. Om Google och Apple tar bort Twitter från sina app-butiker, tänker Musk ta fram en egen telefon som garanterar tillgång till Twitter. Han är känd för att ha djupt kända uppfattningar om yttrandefrihet.

Inget mjukvaruföretag har hittills lyckats ta fram och masslansera någon fysisk telefon, vare sig Google själva eller Microsoft.

Det kan också konstateras att amerikansk lagstiftning i ett liknande fall med TV-stationer och kabeloperatörer redan finns. Det kallas must-carry och skulle kunna tillämpas mot Google och Apple med få ändringar.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter