Elsa Widding går med i MoD – ”Två saker hotar vår suveränitet”

Den frispråkiga riksdagsledamoten Elsa Widding har valt att gå med i Partiet MoD. Frihetsnytt har talat med henne och MoD:s partiordförande Andreas Sidkvist om medlemskapet och vad det innebär.

Elsa Widding har blivit känd för att uppmärksamma frågor som det övriga etablissemanget gärna tystar ned. Framförallt har hon tagit ställning mot klimathysterin, men hon engagerar sig även i vaccinfrågan och har tagit ställning mot Världshälsoorganisationens (WHO) maktambitioner.

Widding var tidigare medlem i Sverigedemokraterna, men valde att lämna partiet då ledningen inte backade upp henne när media gav sig på henne.

I ett pressmeddelande, med rubriken ”Regeringen spelar rysk roulett med våra liv – nu behövs MOD”, meddelar Widding att hon har gått med i Partiet MoD – Mänskliga Rättigheter och Demokrati. Detta gör hon med hänvisning till den senaste tidens krigshets och att Sverige har öppnat sitt territorium för amerikanska militärbaser.

”Två frågor som hotar Sveriges suveränitet”

Frihetsnytt har talat med Elsa Widding för att få en kommentar om det nya medlemskapet. Detta är den första lediga dagen som hon har haft sedan jul.

Det är två frågor som jag anser hotar Sveriges suveränitet. Det känns dels väldigt ogenomtänkt med de 17 militärbaserna och att vi får amerikanska vapen på svenskt territorium, med tanke på hur världsläget ser ut, säger hon till Frihetsnytt.

Sen tycker jag även att hela WHO-frågan är väldigt frustrerande, eftersom regeringspartierna inte på något sätt reagerar på de skrivningar som finns.

Jag skulle kunna fortsätta att vara ensam i riksdagen och nöta på, vilket jag naturligtvis kommer fortsätta göra, men det känns bra att kunna kanalisera motståndet genom ett parti. MoD står verkligen upp för mänskliga rättigheter och demokrati. Så långt har det gått nu att våra mänskliga rättigheter och demokrati hotas.

Det är som en manifestation, en folkrörelse. Sen får vi se hur mitt engagemang blir i det här partiet. Men jag känner åtminstone att jag kan gå så långt att faktiskt bli medlem.

”Ett viktigt steg in i maktens korridorer”

Partiet MoD:s ordförande Andreas Sidkvist är väldigt glad över den nya medlemmen.

Det är något som vi har jobbat för en period och det känns väldigt bra att vi har Sveriges modigaste riksdagsledamot i MoD. Det här blir ett steg in i maktens korridorer genom Elsa. Det här, tänker jag, är första steget att bygga upp en verklig opposition, som inte finns idag. En politisk opposition med inflytande och mandat.

Det är väldigt positivt. Elsa är en riktig vinnarskalle. Vi ska bli större än Liberalerna och Miljöpartiet, det är vårt gemensamma mål. Det finns inget parti i riksdagen som driver fredsfrågan, som är kritiska mot EU och driver ett utträde. Vänstern har släppt det och Sverigedemokraterna har accepterat medlemskapet. Nu stödjer man Nato och har tappat flera av sina viktigaste frågor.

Jag tror att vi är attraktiva för folk från både höger och vänster, som känner att utvecklingen går åt fel håll.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter