Elsa Widding lämnar Partiet MoD

Riksdagsledamoten Elsa Widding har beslutat att lämna Partiet MoD, kort tid efter att hon gick med. Både Widding och partiet har angett orsakerna till detta.

Tidigare i januari rapporterade Frihetsnytt att den frispråkiga riksdagsledamoten Elsa Widding gått med i Partiet MoD (Mänskliga rättigheter och Demokrati). Under fredagen gick hon ut i ett pressmeddelande att hon valt att lämna partiet. Orsaken är att det fanns saker som inte motsvarade hennes förväntningar och att hon inte hade gjort sin ”hemläxa”.

När Frihetsnytt kontaktar Widding hänvisar hon till inlägget där hon tillkännager sitt utträde. Hon önskar MoD all lycka till och berömmer partiet för dess framgångsrika kampanjer, framförallt ExitWHO, som utgjort det främsta motståndet mot att Världshälsoorganisationen (WHO) ska få oinskränkt makt över Sverige.

Widding säger att hon är öppen för att samarbeta med partiet i liknande kampanjer som tar upp frågor rörande frihet, överstatlighet och mot krigshets.

Partiet kommenterar

Partiet MoD kommenterar avhoppet i ett eget pressmeddelande och tackar henne för den tid som hon var med. De skriver att hon bidragit till att uppmärksamma MoD och de kampanjer som partiet varit engagerat i, däribland just ExitWHO.

Partiet går lite djupare in på orsakerna till avhoppet. De skriver att partiet inte motsvarade hennes förväntningar och förhoppningar. Men en annan viktig orsak ska ha varit att hon fått ta emot flera telefonsamtal från personer som tidigare varit förtroendevald i partiet, men blev bortröstade på en extrastämma i november.

Enligt pressmeddelandet har de personerna försökt misskreditera partiet och den styrelse som valdes under extrastämman. Man skriver lite kryptiskt ”att dessa personer har lyckats få med sig Elsa”. Vad det innebär framgår inte av inlägget, utan man skriver därefter att man hoppas att hon får möjlighet att kunna fokusera på sina hjärtefrågor.

I ett inlägg på Facebook utvecklas det ytterligare, där man skriver att hon hoppade av partiet efter 10 dagar utan att styrelsen fick chansen att ha med henne på ett möte.

Till inlägget finns en bild på Elsa Widding och MoD:s partiordförande, Andreas Sidkvist. Fotot ser ut som att det har rivits isär. På Facebook är det flera som undrar vad det ska symbolisera.

Frihetsnytt har sökt Sidkvist för en kommentar, men har i nuläget inte fått tag i honom.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter