Elsa Widding vägrar vika sig för osakliga påhopp

Ett antal klimatforskare pekar ut riksdagspolitiker som en del av ”klimatproblemet” – speciellt Sverigedemokraten Elsa Widding som flera menar vantolkar forskningen. Men Widding står fast vid att vi inte har någon klimatkris och svarar att deras påhopp ”är sjukt”.

I Dagens Nyheters (DN) undersökning där man låtit intervjua 212 klimatforskare, menar 84 av dem att politikers agerande och uttalanden förvärrar läget för klimatet. Flera ska ha pekat ut just Sverigedemokraterna och framförallt partiets klimat- och miljöpolitiska talesperson, riksdagsledamoten Elsa Widding som ett problem, då hon har lyft fram fakta och aspekter som inte har fallit i god jord. Ett exempel är att hon hävdat att klimatkrisen saknar stöd i vetenskapen.

– Det är helt sjukt, säger Elsa Widding till DN om kritiken.

Är det Widdings gedigna kunskap som provocerar?

Att uttala sig avvikande om klimatalarmismen orsakar ju som bekant en hel del upprörda känslor. Oavsett detta har Elsa Widding, sedan hon kom in i riksdagen i höstas, fortsatt att påtala att klimatet inte utgör ett hot och stå stark och fast i sin övertygelse i klimatfrågan.

Widding har ju, till skillnad mot många andra, exempelvis både den tidigare och den nuvarande miljö- och klimatministern, en gedigen utbildning, erfarenhet och kunskap inom både klimat- och energiområdet. Något som säkert kan vara irriterande för vissa.

De som följt klimatdebatten någon tid kan ganska snabbt konstatera att forskningen som får komma fram i de olika etablissemangsmedierna är väldigt samsynt och aldrig lyfter de faktiska positiva effekterna av exempelvis förhöjda koldioxidhalter, såsom ökad växtlighet/skördar.

Elsa Widding trygg i sin kunskap

Frihetsnytt har varit i kontakt med Elsa Widding för att få en kommentar kring påhoppen från forskarna.

Många tycker att det är jobbigt att få epitet som “klimatförnekare” kastat mot sig, men du böjer dig inte. Hur hanterar du dessa olika påhopp och epitet som klistras på dig?

– Man får tänka på att de som attackerar en på det här sättet gör det på grund av okunskap. Jag är väldigt trygg i det jag kan och det jag vet, då expertisen står på min sida och jag håller mig till faktan.

– Det är även viktigt att undvika att läsa det som skrivs om en, vilket är vad jag försöker göra och istället fokusera på att utveckla min egen kunskap. Vi får inte heller glömma alla andra som vågar stå upp för sina åsikter och inte böjer sig för hetsen. De måste alla känna av att de har ett starkt stöd.

Den som vill ta del av Widdings tankar och argument kan läsa hennes böcker, som finns att köpa på hennes hemsida.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

 1. Elsa har helt rätt. Jordens temperatur har ju varierat. Jorden är miljarder år gammal. Äldre än vi kan ta in.
  Däremot skall man vara försiktig med resurserna.
  Det är inte nödvändigt att alla kineser skall ha bil. Landet är tättbefolkat och avstånden är inte så långa. Cykel är lämpligt.
  Amerikaner har en galopperande fetmaepidemi och behöver gå och cykla.
  Indien ?? Bör absolut inte ha en massa bilar som riskerar att köra på och skada fritt strövande kossor.
  Afrika är olämpligt för bilism pga hettan och avsaknad av vägar .
  Tja…det är egentligen bara Sverige –att avlångt och kallt land som behöver bilar . !!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter