Elvira Öberg dominerar skidskyttet direkt efter sjuksängen

Elvira Öberg gjorde de ingen hade trott. Efter flera dagars sjukdom valde hon att starta i slutspurten i skidskyttet i Antholtz. Sent inför starten fattade hon beslutet, och kom trea. Stjärnan sa inför tävlingen att hon inte hade några förväntningar. Ändå var hon med och slogs om segern, och kvalificerar sig med bred marginal till VM.

Ett lopp fullt av skrällar

Elvira Öberg har missat de två senaste tävlingarna eftersom hon varit sjuk. Det var länge oklart om hon skulle komma till start i sprinten i Antholz, men sent inför start bekräftade skidskytteförbundet att Öberg ställer upp.

Med fullt skytte gick svenska Elvira Öberg i mål i ledning och erövrade tredje plats, i en kvalificerande kamp mot de duktiga skidskytterskorna Dorothea Wierer och Chloe Chevalier som båda gjorde varsin skräll, rapporterar Aftonbladet.

Det trodde jag inte när jag vaknade imorse. Det här betyder jättemycket för mig, säger Elvira Öberg. 

– Det var osäkert och vi tog sista beslutet imorse. Jag är glad att jag körde. Att det skulle gå så här bra efter att ha legat i sjuksängen några dagar trodde jag verkligen inte. Jag är otroligt nöjd, säger Öberg.

Öberg har nu 55 raka träff i det liggande skyttet. Det innebär att hon gjort ett helt felfritt skytte.

– Jag är otroligt stolt över det. Förra året bommade jag vart femte skott och målet för i år var att förbättra liggprocenten och det har jag gjort, säger hon.

Hur tufft har de senaste veckorna varit för dig? Frågar SVT enligt tidningen Expressen.

– Det är klart att jag inte har varit nöjd med den här utvecklingen. Andra tävlingsveckan var jag förkyld alltså, och då hann jag bli väldigt orolig. Och jag ville inte missa den här tävlingen med tanke på att det är tre veckor kvar till VM. Det har varit en kamp mellan hopp och förtvivlan. 

– Jag är otroligt stolt över det och visar att jag har gjort ett bra jobb i sommar, säger Öberg till SVT. 

Detta innebär att Elvira Öberg kvalificerar sig till VM med bred marginal.

Hanna Öberg, Linn Persson, Anna Magnusson
Hanna Öberg, Linn Persson, Anna Magnusson. Foto t.v & mitten: Wikipedia/ Andreaze. Foto t.h: Wikipedia/ Wikijunkie

Det svenska VM-laget kvalificerar sig

Även Elviras syster Hanna Öberg kvalificerar sig till VM med bred marginal, som den näst bästa svenskan i ordningen.

Hanna Öberg slutade 11:a med en bom, 31 sekunder efter segraren. Linn Persson blev 22:e, Anna Magnusson 31:a och världscupdebutanten Tilda Johansson 33:e. 

Mona Brorsson, som slåss om den sista reservplatsen i VM, slutade 35:a med två bom. 

Nu fick vi inte jämföra Mona mot Stina som vi tänker att det står emellan. Det var inget topplopp av Mona, men jag tror att det räcker för att ta VM-platsen, säger SVT:s expert Fredrik Lindström.

Brorsson själv känner att hon är på väg åt rätt håll.

VM är absolut ett mål, men det är inget jag tänker på under tävlingen. Men den här tävlingen var väldigt viktig för mig. Om jag ska på VM vill jag känna att jag har något där och göra och i dag känner jag att det finns något att bygga på, säger hon.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter