Emilia Ögell: Vissa ekonomiska intressen går före folkhälsan.

Malmöbon Emilia Ögell började engagera sig i frihetsfrågor i november förra året. Efter endast en månad arrangerade hon sin första demonstration, vilken var emot vaccinpass.
Nu har hon också startat en grupp vid namn ”Fria kvinnor” som vill få kvinnor i frihetsrörelsen, som känner sig ensamma, att träffas ansikte mot ansikte istället för att bara ha kontakt on-line.

Detta är ett utdrag ur intervjun.

Vi måste leva i den verkliga världen
Inte i en virtuell verklighet

Emilia Ögell
Varför är denna grupp bara för kvinnor?

Jag tror det är viktigt att kvinnor förs samman så de känner att de inte är ensamma. Att det finns andra som de kan prata med och som kan stärka dem i deras beslut. Många är otroligt tacksamma och glada över att ha någon att prata med, det har vi märkt på våra träffar.

Vad är det ni i gruppen kan enas kring?

Vi är ju eniga i vaccinfrågan där majoriteten har valt att avstå. Men alla tycker att hanteringen av pandemin från myndigheter och politiker hade kunnat skötas bättre. Men också införandet av vaccinpassen eftersom de varken förhindrar smittspridning eller sjukdom.

Det finns ju en finanselit som under tiden pandemin har pågått, faktiskt har tjänat enorma summor pengar på den, till exempel Bill Gates. Varför fattar de beslut som innebär en inskränkning av yttrandefriheten och många andra av våra friheter? De blir ju väldigt impopulära då. Tror du att det bara är på grund av pengar eller kan det finnas andra orsaker?

Jag tror det finns många anledningar och många svar på den frågan. Ett svar är att vissa ekonomiska intressen går före folkhälsan. Men sen tror jag också det handlar om kontroll – att kunna styra människor i en riktning.

Det handlar mer om kontroll

Emilia Ögell
Vad kan lösningen vara för att förhindra finanselitens mål av ett kontrollsamhälle?

Det finns väldigt mycket man kan göra. En sak är att träffas mer fysiskt och även att göra saker mer fysiskt, för samhället blir ju alltmer digitalt. Vi ska handla mat digitalt, gå till doktorn digitalt, umgås digitalt – jag vill uppmana människor att träffas i verkligheten istället.

Hur kommer man i kontakt med dig och ”Fria kvinnor”?

Om man har Facebook är det bara att söka gruppen där, annars kan man ta kontakt med mig på mina sociala medier, alltså söka upp mig, Emilia Ögell.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

Rothschilds överhuvud har dött

Annie Lööf belönas med nytt jobb

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter