En extra tomte för utsatta barn

Alexander Hammarbäck Glad åker runt och lämnar julklappar till utsatta barn för andra julen i rad. Hans egen tomteverkstad har nu samlat in klappar till cirka 120 barn i år.

Borlängebon och trebarnspappan Alexander Hammarbäck Glad, som själv kommer från en trasslig uppväxt, har tagit ett initiativ för att sprida lite extra ljus till utsatta barn.

När han förra året upplevde sina egna barns glädje och förväntan inför den stundande julen, kom han att tänka på alla andra barn som inte får uppleva den glädjen, berättar han.

Han startade genast Facebookgruppen Alexanders tomteverkstad och ringde till kvinnojourerna runt om i länet för att be dem samla in önskelistor från de barn de kände till. Detta resulterade i att 169 barn fick dela på 850 julklappar förra året.

Facebookgruppen har gjort så att initiativet har gett ringar på vattnet och både privatpersoner och företag vill gärna engagera sig.

I år är det lite skillnad då många stora företag har hört talas om oss och vill vara med och hjälpa till. Många barn önskar sig upplevelser, som att besöka simhallen, gå på lekland eller restaurang. Det är därför vi hellre önskar oss bidrag än saker, berättar Alexander.

Vill inspirera andra att hjälpa

Alexander, som har familj med tre egna barn, arbetar som socialpedagog. Han är även engagerad som fotbollstränare och elevcoach samt har startat föreningen ”Bara vara barn”, med tanken att hjälpa utsatta familjer inte bara under julen.

Jag har på nära håll upplevt vad våld och destruktivitet gör med oss människor. Och det är därför som jag vill hjälpa andra som upplever det och med det här initiativet så ett frö så att andra kan inspireras och göra något liknande.

Till hjälp har Alexander sin fru, sina barn, styrelsen och vänner och utan dem hade detta inte varit möjligt, avslutar han.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter