En Gates lämnar Gates Foundation

De före detta makarna Bill och Melinda är hjärnorna bakom stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation, som förespråkar olika globalistiska agendor. Nu visar det sig att en av dem lämnar sin post.

Mångmiljardären Bill Gates, en av världens rikaste människor, är för Frihetsnytts läsare ökänd för sitt arbete för massvaccinering, massinvandring och klimatalarmism. Stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation, som han driver tillsammans med sin före detta fru Melinda French Gates, är även en av Världshälsoorganisationens (WHO:s) största finansiärer.

Nu väljer dock Melina att lämna sin post i stiftelsen. Detta meddelar hon i ett inlägg på X. Där skriver hon att hon kommer fokusera på arbetet med kvinnor och flickor i USA och hela världen. Efter skilsmässan med Bill Gates 2021 fick hon med 12,5 miljarder dollar (motsvarande ungefär 135,5 miljarder svenska kronor), som hon kommer lägga på arbetet.

Hennes sista dag på posten blir den 7 juni, meddelar hon.

Bill Gates kommenterar hennes avgång i ett eget inlägg på X. Han beklagar detta och skriver hon har varit avgörande för att ta fram stiftelsens strategier och fokus. Han är dock övertygad om att hon kommer fortsätta arbetet på annat håll.

Hur det kommer påverka arbetet med att få folk att ta vaccin, samt övertyga andra om att inte flyga (samtidigt som Bill själv tar privatflyget till sina möten), återstår att se.

Vad menar egentligen Clinton?

En som kommenterat Melina Gates besked är den ökända maktpolitikern och tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton. I sitt svar på inlägget skriver Clinton:

Melinda, det här är så spännande. Tack för allt du redan har gjort och jag är taggad på vad du kommer göra härnäst. Framåt!

En användare tar sig friheten att översätta Clintons ord till vad hon egentligen anses mena: ”Jag håller koll på vartenda steg du har, så våga inte öppna munnen.” Detta är en referens till anklagelser om att personer som suttit på känslig information om makarna Clinton dött under mystiska omständigheter.

Detta gäller bland annat pedofilen och sexbrottslingen Jeffrey Epstein, som ska ha begått ”självmord” i sin cell, samtidigt som kamerorna slutade fungera och vakterna somnade.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter