En person döms för Järvaupplopp

Våldet som uppstod bevittnades på Järvafältet när eritreanska grupper drabbade samman över politiken i hemlandet, fick många svenskar att tänka till om det mångkulturella samhället. Lite mer än en månad senare har en person dömts för händelsen.

En 35-årig man har dömts för grov misshandel i samband med invandrarkravallerna på Järvafältet i norra Stockholm den 3 augusti. Under fredagen dömdes mannen till 18 månaders fängelse i Solna tingsrätt, rapporterar Dagens Nyheter.

De krigsliknande scener som uppstod var ett resultat av en lång konflikt mellan motståndare och anhängare till regeringen i Eritrea. En festival som anklagades för att ha kopplingar till myndigheterna i hemlandet attackerades av en stor grupp motdemonstranter.

Det faktum att en sådan förstörelse och sådant våldinträffade på svensk mark, utan att ha någon koppling till Sverige, resulterade i att kritiken mot den misslyckade invandringspolitiken höjdes och flera personer förespråkade till och med återvandring, vilket Frihetsnytt uppmärksammade.

Den dömde mannen hade attackerat en annan man med ett ”plankliknande föremål”, trots att offret låg ned. Utöver månaderna i fängelse ska mannen även betala 40 000 kronor i skadestånd till personen som misshandlades. Det framkommer inte om den dömde var en motdemonstrant eller en deltagare på festivalen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter