Energimyndigheten fokuserar på genus och så kallad jämställdhet

Vänsterfeminist på energimyndigheten säger att hon inte vill skapa ett eget företag – hon vill bli chef i en verksamhet som någon annan byggt upp

Energimyndigheten har publicerat ett antal artiklar på sin webbplats inom ämnet jämställdhet och genus. I en av dessa, med rubriken Jämställdhet och Genus, har myndigheten skrivit i ingressen att ”kvinnor har inte samma möjligheter att vara med och utforma hållbara energisystem”.

Eftersom akademiker såsom Warren Farrel och Jordan Peterson tidigare avslöjat feminister som charlataner när det kommer till påståenden om lönegapet mellan män och kvinnor, valde Frihetsnytt att ringa till Energimyndighetens presstjänst. Där får vi prata med Brita Lundkvist och frågar vad man menar med skrivelsen.

Under samtalets gång insinuerar Brita Lundkvist felaktigt att Frihetsnytts reporter inte vill att män och kvinnor ska ha samma rättigheter trots att vår approach är att ställa frågor.

Några dagar efter vårt samtal med Energimyndigheten har man tagit bort artikeln där man tidigare påstått att män och kvinnor har olika möjligheter att utforma hållbara energisystem, men nu finns den åter på webbplatsen.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter