Enorm skogsbrand i Ulricehamn

Just nu härjar en stor skogsbrand i närheten av Ulricehamn i Västergötland. I nuläget har inte räddningstjänsten lyckats få kontroll över den och flygplan har satts in.

Under onsdagseftermiddagen inkom larmet om en skogsbrand utanför tätorten Nitta i Ulricehamns kommun. I början skickades tio enheter med utryckningsfordon för att hantera branden, men på grund av vinden och att det är väldigt torrt fick man konstatera att man inte hade den under kontroll, rapporterar SVT.

Absolut inte. Ingen kontroll alls, svarar räddningsledaren Viktor Fritzon på frågan om de har någon kontroll över branden.

Det ska röra sig om ett område på 400 gånger 400 meter som är drabbat. Flygplan från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har skickats för att delta i släckningsarbetet. Enligt TT beräknas insatsen pågå till midnatt.

Enligt Fritzon utgör det i nuläget ingen fara för boende eller civila, men däremot för brandmännen som jobbar med släckningsarbetet. På grund av den oberäkneliga vinden kan riktningen för branden ändras och bli farlig för de som befinner sig nära elden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter