Enorma valframgångar för nationalister

Italiens nationalistiska regeringskoalition går framåt rejält i de regionala valen. Detta ökar möjligheterna för att kunna driva en politik som gynnar italienarna.

De italienska nationalisterna fortsätter att skörda parlamentariska framgångar under måndagens regionval. Det blev bland annat överväldigande segrar i landets två rikaste regioner (ungefär motsvarande ett svenskt län), Lombardiet och Lazio, för det nationalistiska blocket, ledd av premiärminister Giorgia Melonis parti Fratelli d’Italia (”Italiens Bröder”), tillsammans med Matteo Salvinis Lega och Silvio Berlusconis Forza Italia (”Framåt Italien”), rapporterar Reuters.

I Lombardiet, där industri- och modestaden Milano ligger, fick de 55 procent. I Lazio, där huvudstaden Rom ligger, fick de 50 procent. Segern i Lazio innebär även att man berövar en region från center-vänster-koalitionen, som inte lyckats bjuda något större motstånd mot nationalisterna.

Det totala valresultatet innebär att 15 av landets 20 regioner nu har ett nationalistiskt styre, vilket kommer att öka möjligheterna för Melonis regering att få igenom sin inrikespolitik.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter