Enormt antal domar efter islamistkravaller

När Rasmus Paludan testade yttrandefrihetens gränser med sina koranbränningar, ledde det till omfattande invandrarkravaller på flera orter. När två år har gått kan polisen konstatera att ett stort antal av de inblandade blivit dömda.

Den dansk-svenske politikern och juristen Rasmus Paludan väckte stor debatt i Sverige när han brände muslimernas heliga skrift, koranen. Under våren 2022 åkte han runt till olika städer i Sverige där han brände koranen, vilket orsakade enorma upplopp bland de muslimska invånarna.

En av de värst drabbade städerna blev Örebro, där kravallerna blev oerhört våldsamma, trots att ingen koranbränning ägde rum. Det är dessa kravaller som i efterhand kallats ”Påskkravallerna”.

Invandrarna gick till våldsam attack mot polisen, vilket skulle straffa sig i det långa loppet. Hundratals gjorde sig skyldiga till brott och tack vare tips från allmänheten har över 150 personer kunnat dömas för händelserna i Örebro, två år efter kravallerna, rapporterar Sveriges Radio (SR).

– Jag är helt övertygad om att vi aldrig hade identifierat så många som vi gjort utan allmänhetens hjälp, säger förundersökningsledare Anders Mullfors, vid polisen i Örebro, till SR.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter