Enormt bakslag för ytterligare PK-serie

Hyllad ledarskådespelare lämnar serien The Witcher

Att göra serier där man tvingar in identitetspoltik på omtyckta förlagor brukar inte vara populärt hos publiken. Nu väljer även serien The Witchers viktigaste skådespelare att lämna produktionen, med hänvisning till att producenterna inte förstår karaktären.

I söndags kunde Frihetsnytt rapportera hur Amazon-serien Maktens ringar, en mångkulturell tolkning av J.R.R. Tolkiens verk, gått mot en sådan kommersiell katastrof att två av seriens skapare sannolikt kommer att få sparken.

Det är dock inte den enda politiskt korrekta serien som får hantera motgångar. Nu framkommer det att den hyllade Henry Cavill (känd för att ha porträtterat Stålmannen), som hittills spelat The Witchers huvudperson Geralt av Rivia, riktat skarp kritik mot Netflix tolkning av böckerna. Cavill har en helt annan syn på serien än vad producenterna har, rapporterar Gamereactor.

The Witcher är en serie fantasyböcker av den polske författaren Andrzej Sapkowski, som slog igenom utanför Östeuropa när spelföretaget CD Project Red 2007 publicerade det första datorspelet baserat på böckerna. Karaktären Geralt är en komplex karaktär som kan beskrivas som en maskulin krigare i samhällets gränstrakt som försöker bibehålla balansen i en värld där ont och gott inte existerar, utan utgörs av gråzoner i olika nyanser.

”Blackwashing” en taktik som används av kulturens stora drakar

Netflix är ett företag ökänt för att tvinga igenom identitetspolitik i sina ungdomsserier. Ofta ska minoriteter, både etniska och sexuella, inneha framträdande roller, även om förlagans karaktärer var vita.

The Witcher utgjorde inget undantag och flera karaktärer blev plötsligt färgade. Seriens producent, Lauren S. Hissrich, var drivande i detta. Ett exempel var karaktären Triss Merigold, som i serien spelades av en mulatt trots att hon i böckerna och spelen är betydligt ljusare och rödhårig.

Droppen som fick bägaren att rinna över var när producenterna inför inspelningen av serien efterlyste en svart eller asiatisk person att spela karaktären Ciri, som i böckerna och spelen är väldigt blek och vithårig. Kritiken och uppmärksamheten blev så hård att man tvingades backa och förhålla sig trogen förlagan. Rollen tillföll Freya Allan, som egentligen skulle ha spelat en annan karaktär i serien.

Med tanke på att Cavill anser att producenterna inte förstår sig på karaktären Geralt och att han inte är nöjd med hur serien utvecklas, så är det inte omöjligt att det är just identitetspolitiken som fått honom att tröttna.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter