Epstein-dokument kommer offentliggöras

Den sista mängden dokument som kopplas till pedofilen Jeffrey Epsteins brott kommer att offentliggöras. De innehåller namnen på personer som anklagas för sexuella övergrepp och är sannolikt information som personerna varit beredda att mörda för att hålla hemligt.

Vilka personer som rört sig i kretsen kring pedofilen Jeffrey Epstein har varit öppen för diskussion. Flera kända personer har bevisligen befunnit sig på hans ökända ö, Little Saint James eller ”Isle of sin” (sv. ”Syndens ö”), men det är oklart om de hade något att göra med de omfattande sexövergrepp som begicks mot unga flickor.

Men nu kan spekulationerna komma att bytas ut mot konkret fakta, när den sista mängden dokument kommer att offentliggöras den kommande månaden. Där finns information om anklagelser som rör 167 personer, både Epsteins bekanta, anställda och hans offer. Flera av dessa personer har nu enats om att de kan tänka sig att bli offentliga, så därför kommer nu dokumenten att bli tillgängliga, rapporterar Daily Mail.

Dessa personer har hittills refererats till som ”John Doe” och ”Jane Doe”, vilka är namn som används i USA för personer vars identitet är okänd eller hemligstämplad. Det är dock inte alla som gått med på att materialet blir offentligt, så det återstår att se om det är en riktig bomb som informationen innehåller.

En prins blir offentlig

Många högt uppsatta personer inom politik, media och finans har tillhört Epsteins krets. Big tech-mogulen Bill Gates, skådespelaren Kevin Spacey, samt de tidigare amerikanska presidenterna Donald Trump och Bill Clinton ska ha besökt ön. Men det är inte klarlagt om dessa har haft några kopplingar till sexbrotten. Trump ska dock ha brutit kontakten med Epstein när det uppdagades att han tidigt blivit dömd för sexuella övergrepp mot unga flickor. Han ska även ha varit portad från Trumps residens Mar-a-Lago i Florida, enligt Fox News.

En som sannolikt kommer att lyftas fram är prins Andrews, som redan blivit anklagad för att ha haft sex med den minderåriga Virginia Roberts. Att personer som prins Andrews (om det nu är han) valt att låta dokumenten bli offentliga, ska dels ha att göra med att de som blivit utpekade i media vill lägga korten på bordet, medan offren vill att de skyldiga som kommit undan ska bli offentliga.

Dog Epstein förgäves?

Det var 2019 som hela pedofilhärvan kring Epstein började rullas upp och han placerades i häkte i väntan på rättegång. Men på morgonen den 10 augusti 2019 påträffades han hängd i sin cell och några minuter senare dödförklarades han. Hela händelseförloppet har innehållit så omfattande brister att få personer varit beredda att acceptera förklaringen om självmord.

Vid just det tillfället hade vakterna somnat och kamerorna framför Epsteins cell slutade att fungera. Att han dessutom satt på känslig information om personer, vars karriärer skulle kunna ödeläggas om den blev offentlig, gjorde att han sannolikt utgjorde en levande måltavla.

Men om informationen som nu kommer offentliggöras innehåller sådant som folk varit beredda att mörda för att hålla hemligt, då vann de på sin höjd tid genom att tysta Epstein.

Det återstår att se vilka personer som kommer att pekas ut och om maktens ljusskygga korridorer kommer skakas om av avslöjandena.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter