Erdoğan: Besked till Finland kan chocka Sverige

Turkiet fortsätter att markera mot Sverige, när president Erdoğan säger att turkarna kan komma att ge ett annat besked till Finland än Sverige angående Nato-ansökan.

Det missnöje som den turkiska regeringen uppvisar mot Sverige fortsätter att ta sig nya uttryck. Under söndagen gick landets president Recep Tayyip Erdoğan ut med att Finland kan få ett helt annat besked om sin Nato-ansökan än Sverige. Beskedet ska tydligen var något väldigt stort, eftersom Erdoğan lovade att det kommer chocka Sverige, rapporterar SVT.

Det är dock under förutsättning att Finland ”inte gör samma misstag” som Sverige. Vad Erdoğan syftar på är dels att Sverige inte utlämnat flera personer som Turkiet kräver, att grupper med kopplingar till PKK (Kurdistans kommunistparti) tillåts att öppet demonstrera mot Turkiet och Erdoğan, samt Rasmus Paludans koranbränningar.

Enligt Bitte Hammargren, Mellanöstern- och Turkietanalytiker knuten till Utrikespolitiska institutet, handlar det om att Erdoğan vill sända signaler till både de egna väljarna inför årets parlamentsval att det är han som håller i taktpinnen. Men det kan även vara en markering gentemot Turkiets mäktigaste Nato-allierade, USA, som alltmer tröttnat på Turkiets beteende.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter